Primarul Timişoarei despre rezultatele de la Bacalaureat: "Toţi suntem de vină"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu
Nicolae Robu

Profesor universitar doctor inginer Nicolae Robu este de părere că rezultatele slabe la Bac în ultimii doi ani sunt consecinţa unui cumul de factori negativi, începând de la structura sistemului şi calitatea corpului didactic, până la dezinteresul tinerilor pentru educaţie.

Noul primar al oraşului de pe Bega şi-a spus părerea, într-un comunicat, despre al doilea an consecutiv cu rezultate foarte slabe la examenul de Bacalaureat. În opinia lui Nicolae Robu, rezultatele slabe la bacalaureat în 2012, ca şi cele din 2011, arată cel puţin trei lucruri foarte clare:

1. inadecvarea structurală a învăţământului românesc, care duce toţi elevii la bacalaureat, când ar trebui ca cel puţin 50 % din ei să urmeze şcoli profesionale formatoare de buni meseriaşi, de care societatea are atâta nevoie - în orice caz, mult mai multă decât de cohortele de posesori de tot felul de diplome, fie ele şi universitare, fără acoperire în vreo competenţă;

2. degradarea prestaţiei cadrelor didactice şi, mai grav de-atât, a însăşi calităţii intrinseci a corpului profesoral, prin reducerea drastică a atractivităţii profesiei de dascăl, urmare a umilinţelor de tot felul la care dăscălimea a fost supusă de 23 de ani încoace, începând cu salarizarea mizerabilă şi continuând cu lipsa de respect social, cu nenumăratele anatemizări;

3. dezinteresul familiilor şi implicit al copiilor pentru învăţătură, într-un context social în care, predominant, vizibilitate şi promovare au nu oamenii realizaţi prin muncă, prin învăţătură, ci tot felul de şmecheri şi şmenari, respectiv "top modele" şi "asistente TV".

Nicolae Robu despre protestatarii din centrul Timişoarei: "Sunt apărătorii lui Băsescu"

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite