Nicolae Robu despre protestatarii din centrul Timişoarei: "Sunt apărătorii lui Băsescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Timişoarei i-a criticat dur pe cei care au protestat aseară în Piaţa Operei, acuzându-i că nu-şi asumă poziţia de apărători ai preşedintelui, şi doar "pozează" în reprezentanţi ai societăţii civile.

Câteva sute de timişoreni au participat ieri la un protest tăcut la adresa evenimentelor politice din ultima perioadă. "Nu-i înţeleg pe aceşti oameni pentru faptul că nu-şi asumă poziţia. Ei sunt de fapt apărătorii lui Băsescu, dar îşi justifică prezenţa în centru prin motive care sfidează inteligenţa noastră şi a timişorenilor. Pozează în exponenţi ai societăţii civile neutre, dar sunt băsescieni. Nu e nicio problemă cu asta, fiecare este liber să facă ce vrea, dar e deranjant că nu-şi asumă asta", a spus Nicolae Robu, care este şi preşedintele filialei Timiş a PNL.

Protestele din Timişoara continuă şi astăzi GALERIE FOTO

Răspunsul celor vizaţi nu a întârziat să apară. "Asociaţia culturală Ariergarda nu este nici pro şi nici antibăsesciană, că nu suntem avocaţii nici unui partid politic. Asociaţia noastră este însă un avocat ferm al respectării legilor şi Constituţiei României. Noi, scriitorii, artiştii plastici, muzicienii, membri ai Asociaţiei declarăm că, la fel ca egalitatea în faţa morţii, aşa ar trebui să fie şi aceea în faţa legii: şi împăratul, şi soldatul. Şi bogatul, şi săracul! În rest, politică de partid care nu ne interesează", a spu preşedintele Asociaţiei Ariergarda, Daniel Vighi, într-un comunicat.

Manifestaţia de ieri nu a avut autorizaţie, însă nici nu au fost sancţiuni, grupul de oameni cu eşarfe albe plimbându-se în linişte prin centrul oraşului. "Astăzi am primit o cerere de autorizaţie pentru 30 de zile, până acum nu primisem nimic. Miercuri va intra cererea la comisie şi va fi aprobată", a mai spus primarul Timişoarei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite