Nicolae Robu despre decizia de plagiat a Universităţii din Bucureşti: "Contează doar ce spun instituţiile abilitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu
Nicolae Robu

Comisia de etică a Universităţii Bucureşti a concluzionat că lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat. Şeful PNL Timiş consideră că în această privinţă contează doar opinia Consiliului Naţional de Etică.

Consiliul Naţional de Etică, trecut prin numeroase "turbulenţe" în ultima perioadă, a decis că doctoratul nu este un plagiat, concluzie contrazisă acum de Universitatea Bucureşti. Nicolae Robu, actualul primar al Timişoarei şi rector al Universităţii Politehnica pentru mulţi ani, a comentat pe scurt situaţia colegului său din alianţa USL.

Reacţia mediului academic la decizia de plagiat a Universităţii din Bucureşti: „Este o recâştigare a demnităţii profesorilor"

"Nu ştiu care sunt uzanţele în Drept, eu provin din alt mediu academic şi nici nu m-a preocupat în mod deosebit această problemă. Oricum, în opinia mea, aici trebuie să se pronunţe doar organele abilitate. În rest, orice ar spune altcineva, fie că este vorba de Universitatea din Bucureşti sau de un om de pe stradă, este doar o părere a cuiva care doreşte să se implice. Dacă ne pretindem susţinători ai statului de drept, atunci trebuie să-i respectăm regulile, fie că ne plac sau nu. Dacă nu ne plac, putem încerca să le modificăm, dar până atunci trebuie să le respectăm. Instituţiile statului trebuie respectate", a spus Nicolae Robu.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite