Fiul lui Miron Cozma a fost reţinut la Timişoara, pentru evaziune fiscală UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiul lui Miron Cozma. FOTO: pressalert.ro
Fiul lui Miron Cozma. FOTO: pressalert.ro

Dan Cozma, fiul „Luceafărului huilei“, a fost reţinut în Timişoara de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate. El este cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala cu marfă adusă din China cu acte false.

UPDATE ORA 19.20 Procurorii au ţinut să clarifice că în cazul lui Dan Cozma nu este vorba despre un prejudiciu de 1 milion de euro. Acest prejudiciu este într-un alt dosar în care sunt cercetaţi mai mulţi italieni, pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

UPDATE ORA 19.00 Procurorul de caz Adrian Golban a făcut mai multe clarificări în legătură cu cele întâmplate. „Este vorba de o acţiune a Parchetului Timiş. Au fost reţinute 10 persoane. Este vorba de un dosar penal de evaziune fiscală. Printre cei 10 se numără şi Dan Cozma, el şi ceilalţi au calitatea de făptuitori. În această dimineaţă, la graniţa cu Ungaria a fost oprit un TIR plin cu haine care urmau să fie vândute în Ploieşti. Achiziţionarea actelor false urma să fie procurată din Timişoara, iar aici intervenea Dan Cozma“, a declarat procurorul de caz. În prezent, Miron Cozma se află în clădirea Parchetului, aşteptând să se încheie audierile fiului său!

UPDATE ORA 18.47 La Parchet a venit şi Miron Cozma! "Aşa au început şi cu mine! Am făcut zece ani de puşcărie degeaba! Ce credeţi că învaţă studenţii la facultate în ziua de azi? Cazul Cozma! Fiul meu nu are nicio firmă, nu poate fi acuzat! Oricum, nu ştiu despre ce este vorba, trebuie să mă lămuresc", a strigat Miron Cozma în faţa Parchetului din Timişoara.

UPDATE ORA 18.35 Dan Cozma se află în prezent la Parchet, la audieri. Conform Mediafax, totul a început în această dimineaţă, la Lipova, în judeţul Arad, unde a fost oprit un TIR încărcat cu marfă care venea din Ungaria, însă nu avea documente însoţitoare. Autotrenul a fost descărcat la sediul Vămii din Timişoara, iar şoferul a fost dus şi el la audieri. În acest dosar mai sunt cercetate alte nouă persoane, majoritatea cetăţeni italieni. Reţeaua din care aceştia făceau parte funcţiona de aproape un an.

Miron Cozma: "Aşa au început şi cu mine! Am făcut zece ani de puşcărie degeaba!"

UPDATE ORA 18.20 În momentul de faţă, mai multe percheziţii sunt în desfăşurare, iar Dan Cozma a fost dus la audieri la Parchet. Conform site-ului pressalert.ro, el este anchetat alături de alte nouă persoane, cetăţeni români şi italieni, pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi înşelăciune. Din primele informaţii aceştia aduceau în România marfă fără acte din China pe care o declarau că o aduc din Italia.

UPDATE ORA 18.15 „Este o acţiune pe linia de combatere a evaziunii fiscale. Acţiunile sunt încă în curs de desfăşurare împotriva celor vizaţi şi nu vă pot spune mai multe deocamdată“, a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Timiş Ion Braşoveanu.

Conform primelor informaţii, Dan Cozma ar fi fost implicat într-o reţea care aducea în România produse fără acte. După cum informează site-ul Opinia Timişoarei, marfa era adusă din China, trecea prin Germania sau Italia, după care ajungea în Timişoara. Documentele originale erau distruse şi înlocuite cu acte contrafăcute, marfa fiind vândută prin societăţi fictive.

Vom reveni cu amănunte!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite