Suporterii Politehnicii Timişoara se delimitează de lupta politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii alb-violeţi din Peluza Sud
Suporterii alb-violeţi din Peluza Sud

După ce Marian Iancu i-a "dojenit" pe suporterii care l-au condamnat că le cerea să voteze într-un anumit fel, observând că membri ai Asociaţiei Suporterilor Timişoreni "Druckeria" sunt implicaţi activ în apropiatele alegeri locale din oraşul de pe Bega, aceştia i-au răspuns conducătorului de club.

Preşedintele clubului a făcut referire, chiar dacă nu direct, la Bogdan Herzog şi Aurelian Scorobete, membri cunoscuţi ai Druckeria, care candidează la Consiliul Local pe lista Alianţei pentru Timiş. Cei doi nu fac parte din vreun partid politic, ci sunt membri ai Ligii Bănăţene, organizaţie apolitică formată de mai mulţi intelectuali bănăţeni pentru a susţine şi promova interesele zonei. Fanii alb-violeţiau ţinut încă o dată să se delimiteze de lumea politică, atrăgându-i atenţia că şi cei doi oameni pe care Marian Iancu i-a menţionat în mesajele sale cu iz politic, în primul rând Nicolae Robu, iar mai nou Adrian Orza, sunt şi ei membri Druckeria. Fostul rector al Politehnicii, candidat al USL pentru Primărie, a primit anul trecut diploma de membru onorific al asociaţiei suporterilor, în timp ce Adrian Orza a preferat, de la înfinţarea Druckeriei, să fie un simplu membru cotizant.

Tensiune la Timişoara: suporterii Politehnicii le-au cerut socoteală jucătorilor după înfrângerea cu Luceafărul

"Încă de la început, am decis că stăm departe de lumea murdară a politicii. Nu ne dezminţim şi nu o vom face niciodată. Ştim ce se întâmplă când amestecăm fotbalul cu politica. Vedem ce se întâmplă când politica românească e amestecată, în orice. Ni s-a recomandat voalat ca pe perioada campaniei să ne dezicem de druckerii care candidează. Nu o vom face niciodată. Nu ne delimităm de membri, nu ne dezicem de niciun polist. Dimpotrivă, le dorim succes tuturor: d-lui profesor Nicolae Robu, d-lui Adrian Orza, lui Bogdan Herzog şi lui Aurelian Scorobete. Cu toţii sunt conştienţi că subiectul Poli, târât şi murdărit în campanie, nu le va atrage voturi. Cu toţii sunt conştienţi că Poli nu e o monedă, cum s-ar crede în lumea "businessului". Poli e o icoana. Mânjirea ei nu ţine de putere sau inteligenţă, ci de bun-simţ şi respect. Atât ei, sperăm, cât şi noi, înţelegem că druckerii nu sunt şi nu au voie să fie adversari politici. Ar fi păcat ca politica să dezlege ce i-a legat. Ei trebuie să fie membrii unei echipe unde orice culoare politică să pălească în faţa violetului care ne-a unit pe toţi. O echipă care conduce în primul rând destinele Timişoarei şi în al doilea rând, dar nu pe plan secundar, interesele celor 90 de ani de viaţă ale Politehnicii. În rest, stăm cu toţii liniştiţi, Druckeria nu face politică", a fost mesajul postat pe siteul Asociaţiei Suporterilor Timişoreni "Druckeria".

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Timişoara despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Schimbare de generaţii la Primărie: Ciuhandu nu mai candidează, dar îl susţine pe Orza

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite