Schimbare de generaţii la Primărie: Ciuhandu nu mai candidează, dar îl susţine pe Orza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei
Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei

Alegerile locale din 10 iunie vor aduce o schimbare de epocă la Timişoara. După 16 ani ca primar, Gheorghe Ciuhandu a anunţat că nu va mai candida, lăsându-i locul colegului de partid Adrian Orza.

După patru mandate consecutive, actualul primar a declarat că nu va mai candida din nou, dându-se pe sine ca exemplu pentru o schimbare de generaţii în politică. „Aceste alegeri reprezintă un moment oportun pentru a preda ştafeta unor colegi tineri. Cei din generaţia mea, indiferent din ce partid ar face parte, trebuie să lase loc celor mai tineri”, a spus Gheorghe Ciuhandu, care în iunie va împlini 65 de ani, după anunţarea deciziei.

Succesorul desemnat de PNŢCD, o alegere logică, de altfel, este viceprimarul Adrian Orza, mâna dreaptă a primarului în cei 16 ani la Primărie. Acesta va fi candidatul Uniunii pentru Timiş pentru scaunul de primar, şi se declară solidar cu mesajul transmis de Ciuhandu.

„Sper ca demersul primarului pentru schimbarea de generaţie să fie înţeles şi de alte persoane din această instituţie, care să-i urmeze exemplul, să lase oameni tineri care să lucreze cu motoarele turate la maxim. Vin sute de milioane de euro de la UE, obţinuţi cu greu de angajaţii Primăriei, bani care trebuie puşi la lucru. Cei care nu doresc să-şi tureze motoarele la maxim îi invit să renunţe”, a declarat viitorul candidat al uniunii formate din Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrad şi Forumul Democrat al Germanilor din România.

Contracandidaţii lui Orza

Actualul viceprimar a lăsat să se înţeleagă că va duce o campanie electorală în care nu se vor regăsi atacurile sub centură la adresa contracandidaţilor. „Nu am niciun fel de antagonisme personale cu oamenii politici din Timişoara sau din judeţ. Eu îmi respect propria doctrină şi o respect şi pe a lor, în măsura în care şi ei şi-o respectă. Îi respect ca pe nişte parteneri normali de campanie electorală”, a mai spus Adrian Orza. Până acum, Nicolae Robu (PNL) sau Ovidiu Drăgănescu, independent, sunt cei care şi-au anunţat concret candidaturile pentru Primăria Timişoara. PD-L a venit cu un candidat surpriză, Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean, un relativ anonim pentru mulţi timişoreni.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Timişoara despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe timisoara.adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite