Teroristul în şlapi din România a ratat CNN şi Al Jazeera din cauza defecţiunilor tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Lesch a fost prins în 2006, înainte să îşi detoneze maşina în care se aflau două butelii
Florin Lesch a fost prins în 2006, înainte să îşi detoneze maşina în care se aflau două butelii

Florin Lesch, singurul terorist din judeţ, a vorbit patru luni pe Messenger cu ofiţeri deghizaţi în fanatici islamişti. Teroristul „înarmat” cu două butelii a plănuit fără să ştie atacurile, discutând on-line cu serviciile secrete.

Teroristul în şlapi din România care a ghicit prăbuşirea economică a Americii

Florin Lesch, de 37 de ani, poreclit teroristul-butelie sau teroristul în şlapi, a discutat luni în şir cu ofiţerii serviciilor speciale, potrivit stenogramelor aflate la dosar obţinute în exclusivitate de Adevărul. Tânărul din Lugoj, aflat acum în Penitenciarul Arad, a fost prins în aprilie 2006 înainte să îşi detoneze maşina în care se aflau două butelii.

El le-a spus ofiţerilor serviciilor secrete că are nevoie de bani ca să facă război în România. Bărbatul credea că discută pe Internet cu reprezentanţii unor celule teroriste, însă vorbea de fapt cu ofiţeri SRI. „Transmiteţi la fraţi că fac explozii. Nu există limite. Transmiteţi cuvântul meu. Zona Studenţilor, centrul. Trebuie o maşină, imediat cumpăr, 150 de euro. O duc şi o las acolo plină. O să fie surpriza mea pentru România. Efectul o să fie atât de mare, încât în ţara asta va fi un haos, pentru că ei nu o să ştie cine, ce, unde, când, de unde sunt”, le-a scris Lesch „islamiştilor”.

„Viaţa este o clipă“

În discuţiile pe care le purta pe Yahoo Messenger cu ofiţerii SRI, care se dădeau terorişti islamişti, Lesch delira folosindu-se de vocabularul lui Vanghelie: „Românii nu-i iubeşte pe americani. Ei nu iubeşte politica asta ce face România”, „Ce fac eu singur nu face români din ăştia”, „Eu păzesc uzina de apă de la Lugoj, de unde bea apă toţi. Eu dacă vreau fac rău”, scrie Lesch, care a fost condamnat în cele din urmă la 12 ani de închisoare de Curtea de Apel Timişoara. „Eu lupt până la capăt. Dacă îmi pică o mână, îmi mai rămâne una. Dacă îmi pică ambele mâini, merg în dinţi. Contează ce faci când eşti în faţa morţii. Un musulman când moare, moare cu bucurie, pentru că viaţa asta este nimic. Viaţa este o clipă“, a spus teroristul-butelie, deşi el nu era musulman.

Încadrarea la acte de terorism l-a făcut să ajungă în celulă cu cei mai periculoşi condamnaţi. „Eram târât cu cătuşe la mâini şi cu lanţuri la picioare prin cele mai periculoase penitenciare din ţară. Am stat în celulă cu tot felul de psihopaţi, condamnaţi pe viaţă pentru crimă sau alte infracţiuni deosebit de grave. Am luptat însă şi m-am integrat. Aş minţi să spun că nu m-am bătut cu alţi deţinuţi pentru a-mi câştiga dreptul printre ei“, a mai povestit Lesch.

Mesaje ratate către CNN

Teroristul-butelie a încercat să transmită mesajul său lumii întregi. El s-a filmat singur, cu o cagulă pe cap, în camera sa, în timp ce declara război autorităţilor române şi americanilor, dacă nu îşi retrag trupele de ocupaţie din Irak. Lesch intenţiona să transmită întregistrarea video prin e-mail către posturile de televiziune CNN, BBC, Al Jazeera, Pro TV, Antena 3 şi OTV, însă nu a reuşit să încare fişierul video destinat. „A avut probleme tehnice, nu a reuşit să încarce înregistrarea şi nici să o transmită din cauza problemelor cu computerul”, au notat procurorii în dosarul său.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite