Șeful RAR Timiș a fost promovat, deși este cercetat în mai multe dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Cândea. FOTO: renasterea.ro
Dorin Cândea. FOTO: renasterea.ro

Dorin Cândea, fost șef al RAR Timiș, a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat de înmatricularea unor mașini cu acte false. El a mai fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă, după ce a provocat un accident de circulație grav în anul 1998.

Potrivit postului de televiziune România TV, numele lui Cândea apare și în dosarul DIICOT Slobozia, alături de cel al lui Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi avut legătură cu o serie de asasinate. Cu toate acestea, Dorin Cândea a fost avansat pe postul de șef al Registrului Auto Român, la București.

Șeful RAR Timiș, condamnat pentru înmatriculări cu documente false

Potrivit site-ului pressalert.ro, într-unul din dosare, Cândea a fost judecat pentru mai multe infracțiuni de fals, după ce a înmatriculat mai multe mașini folosind documente falsificate. Potrivit sursei citate, dosarul a fost instrumentat  de Parchetul Curții de Apel Târgu-Mureș. Procurorii au trimis în judecată 10 persoane implicate în rețea, printre care și Cândea. Într-o primă instanță Cândea a primit o pedeapsă cu suspendare. În apel, Cândea a fost condamnat la doi ani și șase luni cu executare. Sentința finală a fost emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție, care l-a condamnat pe Cândea la doi ani de închisoare cu executare, dar a constatat și grațierea acestuia, în baza legii 137/1997.

Numele lui Dorin Cândea a apărut și în alte dosare penale, mai informează pressalert.ro. Potrivit sursei citate Cândea a fost condamnat și pentru vătămare corporală din culpă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite