Universitarii timişoreni: „Decizia privind plagiatul lui Ponta este ca şi cum cineva ar spune că regele este gol, ceea ce ştia toată lumea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Vighi este vicepreşedinte Societăţii Timişoara
Daniel Vighi este vicepreşedinte Societăţii Timişoara

În urmă cu o săptămână, mai mulţi reprezentanţi ai mediului academic timişorean redactau o petiţie prin care cereau ca premierul Victor Ponta să îşi dea demisia, din cauza acuzaţiilor de plagiat. Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a anunţat în urmă cu câteva minute că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat. 

Conform rtv.ro, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a anunţat în urmă cu câteva minute că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat. Cu toate acestea, caracterul anunţului este unul consultativ, pentru că în această dimineaţă ministrul educaţiei a modificat componenţa consiliului.

Viorel Marineasa: "Ponta nu ştie ce este munca ştiinţifică. Trebuie să-şi dea demisia"

„Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Dipilomelor şi Certificatelor Universitare este organismul cel mai îndreptăţit să se pronunţe în chestiuni de fraudă academică. Este ca şi cum cineva a spus că regele este gol, ceea ce ştia toată lumea. În ceea ce priveşte problema demisiei, sunt convinsă că ar fi trebuit să-şi dea demisia până acum, dar domnul Ponta este singurul în măsură să hotărască acest lucru", a declarat Smaranda Vultur, conferenţiar universitar doctor în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Smaranda Vultur face parte din grupul universitarilor timişoreni care a redactat săptămâna trecută o petiţie referitoare la demisia premierului Victor Ponta.

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Ponta: "Ne face de râs în toată lumea"

"Felicitări celor care au luat această decizie. Este un prim pas pentru ca autoritatea academică să își recâștige deminitatea. Sper să își păstreze poziția. Înainte de a fi Einstein trebuie să nu fi plagiator. Noi avem o mare problemă în ceea ce privește onestitate intelectuală. Ea trebuia să pornească de la profesori, de la gradul I, până la cei universitari. Chiar dacă invențiile noastre nu sunt geniale, importantă este onestitatea. Nu putem să cerem să fie toată lumea de nivelul Harvard, dar onestitatea este mai presus de orice", a declarat şi profesorul universitar Daniel Vighi.

A apărut petiţia online pentru demisia lui Victor Ponta

„Dacă totuşi susţine că nu a plagiat, atunci înseamnă că pur şi simplu Ponta nu are conştiinţa acestui fapt, nu ştie ce e munca ştiinţifică. Pe de altă parte, poate că era sigur că a închis toate supapele prin care se putea dovedi plagiatul. Probabil se baza pe faptul că totul e asigurat. A fost evident o strategie de apărare a lui Ponta, toţi s-au mobilizat în acest sens. În loc să ne aducă bunăstarea promisă, toţi s-au mobilizat pe acest premier care trebuie să îşi dea demisia", a mai spus în această dimineaţă şi conferenţiarul universitar, scriitorul şi jurnalistul timişorean Viorel Marineasa.

Daniel Vighi, profesor universitar: "Onestitatea este mai presus de orice"

Vedeţi aici petiţia online pentru demisia lui Victor Ponta.

Rămâneţi pe timisoara.adevarul.ro pentru a afla mai multe despre acest subiect.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite