A apărut petiția online pentru demisia premierului Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Vighi semnează scrisoarea prin care se cere demisia premierului Victor Ponta
Daniel Vighi semnează scrisoarea prin care se cere demisia premierului Victor Ponta

La câteva ore după ce scriitorul timișorean Daniel Vighi făcea publică o scrisoare deschisă prin care cerea demisia onorabilă a lui Victor Ponta, mediul academic pe care, împreună cu alți profesori, îl reprezintă a lansat miercuri seara petiția online "Demisia premierului Victor Ponta, cerută de mediul academic".

Așa cum promitea încă dinainte de prânz, Daniel Vighi, susținut de Societatea  Tinerilor Universitari din România, Grupul de Reformă Universitară, Universitatea de Vest Timişoara şi Asociaţia culturală Ariergarda și de Smaranda Vultur, Viorel Marineasa și Ciprian Vălcan, a lansat petiția prin care cere demisia primului ministru. Motivul îl reprezintă acuzațiile de plagiat la adresa lui Ponta. Scandalul a depășit granițele țării, apărând si in presa internationala.
Grupul cadrelor didactice, care sunt și importanți oameni de cultură ai României, este singurul din mediul academic, până la această oră, care a luat atitudine în această problemă.

În cursul zilei de astăzi, www.adevarul.ro a publicat apelul celor patru în care nu i se solicită doar demisia premierului, ci și reverificarea "drastică" a tuturor tezelor de doctorat de după Revoluție.

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Victor Ponta: „Ne face de râs în toată lumea!”

În urmă cu puțin timp, a fost inițiată și pagina pe care pot intra cei care vor să susțină demersul universitarilor de la Timișoara. Petiția online poate fi citită aici.

„Este plagiat clar. Un plagiat este foarte simplu de verificat. Este scandalos", a declarat Daniel Vighi, pentru „Adevărul Timişoara".


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite