Agenţii imobiliari, pe cale de dispariţie. Criza financiară a închis aproape 80 la sută din firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza financiară a lovit puternic sectorul imobiliar, iar tot mai multe agenţii imobiliare au fost nevoite să îşi întrerupă activitatea ori să dea faliment.

NU RATA:

Catedrala Braşovului, sacrificată de interese imobiliare

Blocajul din domeniul tranzacţiilor cu apartamente, case sau terenuri a făcut ca interesul pentru meseria de agent imobiliar să scadă considerabil. În urmă cu doi ani era bătaie pentru un loc de agent, iar cursurile de perfecţionare organizate de Camera de Comerţ de abia făceau faţă cererilor.

citeşte şi: Criza a băgat în faliment una din trei agenţii imobiliare gălăţene

80 la sută din firme au dispărut
Acum, această activitate este paralizată, întrucât meseria de agent imobiliar este pe cale de dispariţie în Timişoara. „Din toamnă încercăm să trimitem agenţii la cursuri de perfecţionare. Dar nu se adună numărul necesar de persoane. Este nevoie de 15 oameni. Noi am încercat să îi convingem permanent, de anul trecut, din august”, a declarat Marius Schiopota, de la Hitch & Mosher Imobiliare.
În Timişoara, firmele care mai contează pe piaţă se pot număra pe cele două mâini, din cauza diminuării numărului de tranzacţii imobiliare. „Cred că 80 la sută din agenţiile imobiliare au dispărut ori au intrat în aşteptare din cauza crizei economice. Acum mai sunt vreo zece agenţii care mai contează. Înainte erau peste 300. Partea bună este că au dispărut speculanţii. Piaţa se aşează pe alte valori”, a mai declarat Marius Schiopota.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite