Ex-candidatul “independent” la Primăria Timişoarei Ioan Gârboni s-a filmat în cabina de vot UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gârboni, un  independent și nu prea
Gârboni, un independent și nu prea

Ioan Coriolan Gârboni este un caz special în România. Deși se afla pe lista primarilor, directorul Filarmonicii din Timișoara a pus ștampila pe Nicolae Robu

Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, a pornit în cursa electorală ca independent, însă, pe final, în urma unei negocieri cu USL, și-a îndemnat alegătorii să voteze cu Nicolae Robu, pentru Primăria Timișoara

Deși se afla pe buletine, Gârboni, care a votat la secția de lângă Observatorul Astronomic, nu a pus ștampila pe numele său.

Cred că sunt un caz unic în România. Am fost pe listă, dar am votat cu candidatul USL la primărie. La Consiliul Județean am votat cu Ostaficiuc. Pentru a demonstra că așa a fost, am filmat totul cu telefonul mobil. Tata și mama m-au sunat și mi-au spus că nu au putut să nu își voteze fiul. Așa că ei m-au votat pe mine”, a declarat Ioan Coriolan Gârboni.

Gârboni nu riscă sancțiuni


Filmarea și fotografierea buletinelor de vot este interzisă. Cu toate astea, Ioan Gârboni nu riscă nicio sancțiune pentru gestul său de a imortaliza cu mobilul cum a votat.

Este interzis să filmezi și să fotografiez buletinele de vot, iar pentru acest lucru am transmis tuturor președinților de secții comunicatul de la Biroul Electoral Central. Dar pentru că nu există prevăzut și o sancțiune pentru această abatere, nu avem ce să facem celor care încalcă această regulă. Nu au cum să reți nimănui telefonul sau aparatul de filmat”, a declarat Ioan Bogdănel, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean.

Rezultate alegeri locale 2012

Astăzi vei putea afla
, pe adevarul.ro, cum se decide soarta Timişoarei şi a judeţului Timiş: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul“ îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Rezultatele alegerilor locale 2012

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite