A doua zi de grele încercări pentru liceeni: ei susţin proba de Bacalaureat 2012 la limba română, oral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacalaureat 2012
Bacalaureat 2012

Şi astăzi liceenii timişeni încep ziua cu inima strânsă şi emoţii. La fel ca şi ieri, astăzi elevii susţin proba de limbă română oral. Sesiunea din acest an a Bacalaureatului a început în data de 11 iunie, la o zi de la data alegerilor locale în România, ceea ce a devansat ora de start.

Elevii din Timiş trec astăzi nu doar examenul maturităţii, ci şi testul emoţiilor. Este a doua zi în care aceştia susţin proba la limba maternă oral. În Timiş există, potrivit datelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, 21 de centre de examinare şi opt centre de evaluare. Aici, vor da Bacalaureatul aproximativ 5000 de tineri din tot judeţul.

Controversatele camere de supraveghere se păstrează şi la această sesiune de examen. Ba mai mult, ISJ Timiş a primit aproximativ 40.000 de lei pentru a cumpăra camere video acolo unde acestea nu fuseseră instalate, la Bac-ul de anul trecut. Astfel, au fost cumpărate, pentru Bac 2012, 258 de camere.

Liceenii din Timişoara intră de astăzi în focurile Bacalaureatului, cu proba de Limba Română oral

În 22 iunie, va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Proba de limba străină se va desfăşura în perioada 25-27 iunie, iar pe 2 iulie va avea loc proba scrisă de Limba şi literatura română.

Vor urma proba obligatorie a profilului, pe 4 iulie, şi proba la alegere a profilului şi a specializării, pe 6 iulie. Rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an se vor afişa pe 8 iulie, iar contestaţiile se vor depune pe 9 iulie. Pe 13 iulie 2012, se vor afişa rezultatele finale.Rămâneţi pe site-ul adevarul.ro, pentru a afla în timp real totul despre examenul de Bacalaureat: organizare, subiecte, rezultate Bacalaureat 2012, precum şi multe alte ştiri şi evenimente în legătură cu modul în care se desfăşoară acest examen.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite