Nu există zi fără asiatici reţinuţi la frontiera româno-sârbă: 11 au fost prinşi în ultimele 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii de la Frontiera Lunga îi urmăresc pe migranți cu ajutorul aparatul de termoviziune
Polițiștii de la Frontiera Lunga îi urmăresc pe migranți cu ajutorul aparatul de termoviziune

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în ultimele 24 de ore, unsprezece cetăţeni asiatici care încercau să intre ilegal în România din Serbia trecând fraudulos frontiera pe jos.

În ultimele 24, lucrătorii de la Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, Lunga şi Jimbolia au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei zece migranţi de origine africană.

S-a procedat la interceptarea persoanelor, constatându-se ca acestea nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei.

S-a stabilit că persoanele depistate, toţi de sex masculin, sunt cetăţeni din Afganistan şi Siria, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de  ani.

În cadrul primelor cercetări aceştia au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Frontiera de la Lunga - ultimul bastion al africanilor și asiaticilor înainte de visul occidental GALERIE FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite