UPDATE Ameninţare cu bombă în avionul spre Roma. Autorităţile au verificat avionul de Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse oficiale din cadrul Aeropotului Timişoara au declarat pentru "Adevărul" că ameninţarea cu bombă a fost anunţată la 06.30. Telefonul anunţa că bomba se află într-un bagaj care pleacă spre Roma. Potrivit aceleiaşi surse, cursa spre Roma a fost anulată, astfel că autorităţile au verificat singurul avion care pleca la acea oră din aeroport, cursa Wizz Air spre Londra.

MIG-urile de la Câmpia Turzii au escortat avioanele ameninţate cu bombă de la Timişoara

Femeia-fantomă, iubita imaginară a teroristului, a deturnat avionele spre Timişoara cu o coincidenţă

Cum au plimbat autorităţile ameninţarea cu bombă prin avioanele Wizz Air şi Carpatair

Constanţa: UPDATE Sora teroristului: „Era schizofrenic şi paranoic“

VEZI GALERIE FOTO

UPDATE ORA 11.05    Pasagerul bănuit crede că i s-a făcut o farsă

Teroristul din Constanţa a sunat de pe telefonul fix de acasă ca să anunţe amplasarea bombelor

Surse din cadrul DIICOT Timişoara susţin că pasagerul care se presupune că ar fi avut o bombă asupra lui spune că nu îl cunoaşte pe cel care a dat telefonul şi că este de părere că totul a fost o glumă proastă făcută la adresa lui. Bărbatul care a dat telefonul este un constănţean de 46 de ani, militar în rezervă.

Pasagerii din avionul Wizz Air care a fost întors din drumul spre Londra, au primit mâncare şi apă în timp ce aşteptau ca avionul lor să fie verificat. Mai mult, aceştia mai au de aşteptat cel puţin o oră până ce aeronava va putea decola din nou.

UPDATE ORA 11.00 WIZZ AIR: Cursa spre Londra, întoarsă din drum, întrârzie şase ore

Compania Wizz Air a emis un comunicat de presă, în care explică că zborul Wizz Air operat pe ruta Timişoara-Londra/Luton a fost întors din drum, dar turnul de control din Timişoara a confirmat ulterior că a fost o eroare şi că ameninţarea cu bombă se referă la aeronava unei alte companii.

„În acest moment s-a confirmat faptul că aeronava Wizz Air nu are nicio bombă la bord. Totuşi, din cauza faptului că aeronava a trebuit să revină la sol în mod neprevăzut, aceasta a aterizat având o greutate mai mare decât cea autorizată pentru aterizare (zborul era planificat să aterizeze la Londra/Luton cu mai puţin combustibil). În acestă situaţie procedurile prevăd o altă inspecţie amănunţită a aeronavei. Întârzierea cursei este estimată la aproximativ 6 ore. O altă aeronavă va fi trimisă pentru a opera zborul în jurul orei 12:00", se arată în comunicatul Wizz Air.

10.00 Pasager din cursa Carpatair a fost reţinut pentru audieri

Unul dintre pasagerii cursei Carpatair, care circula în cursa Bucureşti - Timişoara, a fost reţinut pentru audieri de forţele de securitate ale aeroportului şi de anchetarii care încearcă să afle cine a făcut ameninţările cu bombă. Este vorba despre un bărbat de 48 de ani, din Constanţa, care susţine că nu are idee de ce falsul atentator l-ar fi indicat pe el drept terorist.

08.45 Cursa Carpatair a aterizat în siguranţă la Timişoara

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor a anuţat că a aterizat în siguranţă pe Aeroportul Internaţional din Timişoara cursa Carpatair, în care s-ar afla o bombă. "A aterizat, pasagerii sunt în siguranţă, iar avionul este verificat de personalul specializat", a spus Anton Marin, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

ORA 08.35 O nouă ameninţare cu bombă la Timişoara

„A fost făcută o a doua ameninţare şi s-a dat numele unui pasager care ar avea asupra sa o bombă şi s-ar afla într-o cursă Carpatair, care circulă pe ruta Bucureşti Timişoara, care urmează să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Timişoara”
, a declarat Anton Marin, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Activitatea pe aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara blocată, de la ora 7.30 din această dimineaţă. Niciun avion nu a decolat şi nu a aterizat pe pistele aeroportului, cu excepţia aeronavei Carpatair care a fost întoarsă de la Roma. Cei 165 de pasageri care au fost debarcaţi din cursa Wizzair de la Londra aşteaptă în sala de aşteptare. Ei trebuie să decidă dacă vor rămâne în aeroport să aştepte o altă cursă spre Londra, sau se întorc în oraş. LA ora actual[, activitatea de check In a for reluată şi pasagerii care vor decola primii vor fi cei care au o cursă spre Dusseldorf, la ora 9.25.

ORA 08.30 Avionul spre Londra a aterizat şi pasagerii sunt în siguranţă

„Avionul care a decolat spre Londra şi a fost întors din drum după ameninţarea cu bombă se află în acest moment pe o pistă a aeroportului. Pasagerii sunt în siguranţă, iar aeronava este verificată în acest moment de specialiştii care încearcă se descopere dacă există o bombă sau dacă ameninţarea este falsă”, a declarat comisarul şef Dan Peteri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Transporturi Timişoara.

ORA 08.25 Pericolul a fost anunţat de comandantul aeronavei

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, generalul Mihai Benga a spus că la faţa locului s-au trimis două autospeciale şi trei ambulanţe SMURD. Potrivit lui Benga anunţul a fost primit prin 112 la şapte fără cinci minute. "Ameninţarea a fost anunţată de comandantul aeronavei. În momentul de faţă se fac verificările asupra avionului", a spus generalul Mihai Benga.

CLICK AICI pentru fotogalerie cu aeronava  Wizz Air

ORA 08.10

Accesul în Aeroportul Internaţional Timişoara a fost blocat de către oamenii de pază şi de poliţiştii de frontieră, iar jurnaliştilor nu li se permite accesul în aeroport şi sunt ţinuţi în parcare. Pasagerii din avionul spre Londra au fost debarcaţi şi sunt în siguranţă în sala de aşteptare a aeroportului, aşteptând ca trupele SRI să verifice avionul.

ORA 08.00

Surse oficiale din cadrul aeroportului susţin că ameninţarea cu bombă a fost făcută pentru avionul care a decolat spre Roma. Persoana care a făcut ameninţarea a susţinut că bomba se află într-un bagaj din cursa spre capitala Italiei. Pentru că nu exista niciun avion care pleacă spre Roma, autorităţile au verificat singurul avion care a plecat la acea oră din Timişoara, cursa Wizz Air spre Londra. Aeronava a fost întoarsă la sol la nouă minute de la verificare.

ORA 07.50

Directorul aeroportului susţine că bomba se poate afla fie în avionul care a decolat spre Londra în această dinimeaţă, fie în avionul care a decolat spre Londra.  "Avionul către Roma se află în aer şi acum este întors în Timişoara. Cursa are aproximativ 60 de locuri", a spus Cornel Sămărtinean, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

În urmă cu doar câteva minute, forţele de ordine din Timişoara au fost anunţate de plasarea unei bombe într-unul din avioanele care decolase de puţin timp de pe  Aeroportul Internaţional „Traian Vuia“ din Timişoara.

Poliţiştii, pompierii, trupele speciale ale poliţiei, precum şi geniştii de la SRI au împânzit aeroportul. „Cel care a anunţat existenţa bombei ar putea fi un căpitan al unei alte aeronave“, a explicat Sindia Vlaia, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă „Banat“.

În prezent, poliţiştii şi medicii de pe ambulanţă aşteaptă aterizarea avionului şi avea destinaţia Londra, care aparţine unei curse low-cost. În avion se află 165 de pasageri.

Flota de aeronave a Wizz Air include, in prezent, 24 de modele Airbus A320. Acest tip de aeronavă, care are o capacitate de 180 de locuri, asigura zborul care a fost întrerupt.

Dublă ameninţare cu bombă la Timişoara: aeroportul şi Gara de Nord sunt blocate de trupele speciale

Fost bulibaşă, cinci ani de puşcărie pentru terorism

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite