VOCEA BANATULUI Monumente de ipocrizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinii maidanezi din Timişoara stăpânesc buricul târgului. Primăria a amenajat în centru un ţarc tematic de Paşte. În ţarc au fost puşi mai mulţi iepuri, spre deliciul copiilor.  Într-o dimineaţă, Poliţia Locală a constatat că unii iepuri lipsesc şi alţii sunt morţi. O scurtă investigaţie a dus la concluzia că iepurii au fost haliţi de câinii maidanezi.

Dincolo de faptul că Mica Vienă a ajuns sat cu prea mulţi câini şi Poliţia Locală doarme în izmene, fiind incapabilă să păzească cinci iepuri într-un ţarc, a mai ieşit ceva la lumină.

S-au activat o grămadă de voci, care au sărit în apărarea maidanezilor. Discursul e acelaşi peste tot în ţară. „Nu contează că sunt pericol public. Sunt suflete. Trebuie să dezbatem o soluţie civilizată".

Politicienii au sforăit cuvinte pe placul militanţilor din asociaţiile de protecţie a animalelor, gândindu-se numai la voturile pe care le pot pierde dacă spun orice altceva decât ceea ce vor să audă activiştii din asociaţii. Uită că sunt votaţi pentru a rezolva probleme nu pentru a face figuraţie nefolositoare.

De fapt, primarii, consilierii, parlamentarii cântă în strună activiştilor din ONG-uri de teamă să nu piardă voturi, în timp ce problema se agravează.

Dezbatem foarte ipocrit problema câinilor. Dacă ai şobolani la subsol pui otravă, nu stai să dezbaţi cu familia. Câinele nu e şobolan, ar spune revoltat orice ONG-ist. Nici vaca nu e câine şi ucidem zilnic cu miile pentru a le mânca, fără ca să devină asta un subiect de dezbatere. Fără să verse cineva o lacrimă. Şi vaca, săraca, nu umblă în haite pe străzi, devenind pericol public.

Câţi porci mistreţi ucidem pe an pentru plăcerea vânătorii sau pentru a proteja culturile agricole ? Doar la Balc, anul acesta, au fost împuşcaţi aproape 200. E adevărat că aici au fost unele reacţii, dar numai pentru că era vorba de Ţiriac şi compania, vectori de audienţă care atrag vizibilitate.  

Mii de cai au fost ucişi fără milă sau mari dezbateri, pentru a se evita epidemia cunoscută cu numele „SIDA cailor". Când a început valul de eutanasieri se vorbea de peste 20.000 de cai posibil infestaţi în toată ţara. Şi pot continua două zile cu exemplele.

Cei care se perindă pe la TV, pentru a da lecţii de civilizaţie, sunt nişte mari ipocriţi. Adunaţi toate asociaţiile de profil, înmulţiţi cu numărul membrilor sau simpatizanţilor din fiecare ONG. Sunt mii de persoane. Dacă ar lua fiecare doi maidanezi acasă, ar rezolva ei problema. Câţi fac asta ? Eu nu cunosc mulţi. Nu vor să cureţe după ei şi să îi plimbe la 5 dimineaţa. E prea mare efortul.

Numai dacă ar da fiecare activist 1.000 de lei lunar, din venitul familiei lui, tot s-ar schimba ceva radical. Dacă nu au bani, ar putea să-şi ia a doua slujbă, din pasiune pentru principiile pe care le propovăduiesc pe la televizor. Cei mai mulţi consideră un astfel efort inacceptabil. Dar ne dau lecţii despre asta în public. Monumente de ipocrizie.

Este adevărat că ipocrizia asta e foarte profitabilă. Se dau bani europeni, în sume interesante, pentru tot felul de proiecte menite să ajute comunităţile locale în problema câinilor vagabonzi. Opinia mea este că sunt bani aruncaţi pe fereastră, cât timp problema nu dispare.

Citeşte părerea lui Malin Bot, de pe ideilibere.ro, despre reacţiile agresive la acest editorial,

Iubesc şi câinii vagabonzi, dar urăsc javrele


Citeşte şi:
Câinii comunitari din Timişoara au sfârtecat iepuraşii de Paşte din centrul oraşului GALERIE FOTO

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platforma "ideilibere.ro", vezi video cu emisiuni şi citeşte alte detalii despre acesta, mai jos:

  

image image image image image image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite