Şeful Poliţiei Timiş a fost amendat de subalternii de la „Rutieră", după ce Adevărul de Seară a arătat cum încalcă legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef Gheorghe Popescu, inspector-şef interimar al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, a fost amendat cu 120 de lei după ce Adevărul de Seară Timişoara a publicat, pe timisoara.adevarul.ro, fotografii cu maşina personală a acestuia parcată ilegal în faţa instituţiei. Cititorii au comentat dur atitudinea nonşalantă a şefului poliţiei.

Poliţia Timiş a emis în această dimineaţă un comunicat de presă în care a informat că Poliţia Rutieră s-a autosesizat în urma articolului care îl viza pe comisarul-şef Popescu.

A sfidat nonşalant legea

În fotografiile publicate pe timisoara.adevarul.ro, primite de la un cititor, se putea observa că maşina comisarului-şef Popescu, un Renault de culoare neagră, era parcată pe Bulevardul Take Ionescu, în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, chiar sub semnul de circulaţie care interzice oprirea. „Şi care e problema? Am intrat numai cinci minute în sediu ca să văd care sunt evenimentele. Şoferilor care au fost amendaţi de Poliţia Rutieră pentru încălcarea legii le spun să respecte legea. Dar chiar nu mai aveţi ce să scrieţi? Dacă credeţi că eu merit asta, pentru că am intrat numai cinci minute să văd ce s-a întâmplat, ce să vă spun, scrieţi!", a declarat ieri Popescu. Maşina acestuia era parcată ilegal în condiţiile în care, fiind duminică, existau numeroase locuri de parcare libere în spaţiile special amenajate din jurul clădirii Poliţiei.



Citiţi aici articolul în urma căruia a fost amendat şeful Poliţiei Timiş!


Şeful Poliţiei Rutiere: „Domnul Popescu e în trafic un şofer ca oricare altul!"

image

Contactat ieri de Adevărul de Seară, şeful Poliţiei Rutiere Timiş, comisarul Florin Bolbos, a declarat că Popescu va fi amendat. „Eu cred că un agent are curajul să îl amendeze pe şeful inspectoratului. Dumnealui, domnul Popescu, lăsând la o parte gradele şi funcţia, este un participant la trafic ca oricare altul. Ca atare trebuie să respecte legea. Şi dacă nu o respectă, trebuie să fie sancţionat. Vă asigur că se vor lua măsuri", a declarat şeful Poliţiei Rutiere Timiş, subaltenul direct al „participantului la trafic" Gheorghe Popescu. Comisarul Bolbos s-a ţinut de cuvânt şi a trimis agenţii de poliţie să îl amendeze pe şeful lor.



„Nimeni nu mai e presus de lege. Am fost cât se poate de transparenţi. Cine greşeşte sigur plăteşte. Ne facem treaba până la capăt", a spus astăzi Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş. Bolbos a informat că Popescu a fost amendat de un echipaj al Poliţiei Rutiere cu o amendă de 120 de lei, pe care a plătit-o astăzi, la prima oră a dimineţii. De asemenea, inspectorul-şef interimar a mai fost sancţionat şi cu 2 puncte penalizare.

Biroul de Presă al Poliţiei: „Conducătorul auto a achitat amenda"

image

Poliţia Timiş a confirmat oficial, printr-un comunicat de presă, că şeful instituţiei a fost amendat şi a mulţumit ziarului Adevărul că ajută la identificarea celor care încalcă legea. Având în vedere articolul apărut în ediţia din data de 02.05.2010, respectiv TUPEU Şeful Poliţiei Timiş parchează ilegal în faţa sediului inspectoratului: „Şi care e problema?", cu privire la autoturismul parcat pe Bulevardul Take Ionescu, în dreptul sediului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Biroul de Presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş este abilitat să vă comunice următoarele: poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş s-au autosesizat ca urmare a acestui material  şi au procedat la sancţionarea conducătorului auto, cu o amendă în cuantum de 120 lei, conform articolului 142 litera „a" din H.G. 1391/2006 privind regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002, achitat prin intermediul chitanţei cu seria PC_A nr. 1733393. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş vă mulţumeşte pentru sprijinul acordat în identificarea persoanelor care prin atitudinea lor încalcă prevederile legislaţiei rutiere în vigoare", se arată în comunicatul de presă.



Contravenientul Gheorghe Popescu:
„Am fost amendat! Vă mulţumesc!"

image

„Mi s-a aplicat legea, care e problema ? Şi aşa aţi scris că o încalc cu nonşalanţă. Am fost amendat şi se va emite un comunicat de presă cu situaţia aceasta. Ce să mai spun eu ? Să spună purtătorul de cuvânt că de aia e plătit. Se va emite un comunicat de presă. Eu vă mulţumesc!", a declarat în această dimineaţă comisarul-şef Gheorghe Popescu

Cititor Adevărul: „Tupeu, nesimţire, aroganţă, sfidare!"


Cititorii timisoara.adevarul.ro au reacţionat indignaţi la articolul care îl prezintă pe şeful Poliţiei Timiş încălcând legea şi au condamnat atitudinea poliţiştilor care stau la ciupeală.  

„Cume se numeşte asta? Tupeu, nesimţire, aroganţă, sfidare, abuz de funcţie sau putere? Sunt convins ca toate acestea adunate, caracterizează pe şeful miliţienilor, deci ei(miliţienii), se comporta ca la stână: Oaia conducătoare este urmată întocmai de restul oilor, ţi ştiţi de ce ? Simplu: PENTRU CA NU AU NIMIC IN CAP!", a spus cititorul care a semnat Gaby.

„Un gest simbolic vis-a-vis de egalitatea tuturor în faţa legii. Nu are nicio justificare, dacă  e lege, să fie aplicată pentru toţi, nu selectiv. Cum să mai ai autoritatea să ceri cuiva să respecte legea dacă tocmai cel care cere socoteală celorlalţi pentru nerespectarea ei, o încalcă aţa vădit", a comentat Jewel.

„Într-o ţară normală, repet normală, ministrul de interne îl trecea în rezervă pe individ şi îşi dădea, la rându-i demisia. Cum însă România este orice în afară de o ţară normală, nu ne putem aştepta la respectarea legii de către cei puşi să o apere. De exemplu, câţi poliţişti aţi văzut purtând centura de siguranţă? Sau câţi dintre ei vorbesc la telefon în timp ce conduc? Ori câţi poliţişti plătesc vinietă?", a comentat un alt cititor.

„Fapta nu ar fi gravă dacă nu ar fi poliţistul "number one". Omul care impune planuri la amenzi celorlalţi gabori şi tu ca om simplu nu scapi fără o amendă, daca te opreşte", a comentat un alt cititor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite