VOCEA BANATULUI Şmecherie la primărie, şarlatani pe funcţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoara este un oraş administrat de coţcari. Periodic apare câte un exemplu de şarlatanie făcută de funcţinarii din primărie sau aleşii locali. Ultima potlogărie pusă la cale de coţcarii din Primăria Timişoara este la vedere, pe Calea Şagului şi reflectă perfect stilul în care este administrat cel mai important oraş din Banat.

Timişoara este pe lista celor mai poluate oraşe din România. Măsurătorile realizate de staţiile speciale instalate în toate oraşele mari, pe artere principale, indică faptul că aerul este extrem de poluat în capitala Banatului. Din pricina problemelor de poluare din marile oraşe, România riscă sancţiuni din partea Uniunii Europene. Căutând să scoată Timişoara de pe lista oraşelor prea poluate, sau măcar să atenueze din indicatorii alarmanţi proveniţi de la staţia de măsurare a calităţii aerului, primăria a pus la cale o şmecherie.

Staţia de măsurat aerul este plasată pe Calea Şagului, pe un scuar cu gazon. Zona verde nu a fost niciodată plantată cu arbuşti sau copaci. Recent însă, municipalitatea a decis să planteze un zid verde, numai în jurul staţiei de măsurat aerul. Scopul este, evident, influenţarea senzorilor care măsoară gradul de poluare. Un artificiu de şarlatan, care nu schimbă cu nimic problema gravă a aerului prea poluat din Timişoara. O coţcărie care arată mentalitatea şi calitatea persoanelor care conduc acest oraş.

Reacţiile reprezentanţilor primăriei sunt în acelaşi ton. Vasile Ciupa, directorul direcţiei responsabile de spaţii verzi şi parcuri, a răspuns şmechereşte că pomii au rolul de a face umbră staţiei de măsurare. "Ca să nu facă insolaţie", a justificat Ciupa.

Coţcăria asta este doar una dintr-un lung şir de şmecherii produse de actuala administraţie, care au afectat grav spaţiile verzi. S-au emis autorizaţii de construcţie în parcuri, prin tot felul de artificii care să permită eludarea legii.

Sume dubios de mari sunt plătite unor firme private, în timp ce societatea Horticultura, care e a Consiliului Local, e lăsată să moară încet. Suprafeţe mari sunt abandonate şi folosesc ca locuri de aruncat gunoiul, pentru că municipalitatea nu a făcut nimic ca să le clarifice situaţia juridică, sau a făcut în aşa fel încât să fie înhăţate de escrocii imobiliari. Peste toate acestea, multe spaţii verzi s-au transformat în spaţii de parcare, pentru a se justifica necesitatea altei coţcării: taxa Telpark.

Dincolo de ciopârţirea parcurilor şi distrugerea spaţiilor verzi, Timişoara mai are alte probleme majore la capitolul poluare. Prima este fabrica de anvelope Continental. Locuitorii din zona UMT se plâng mereu că aerul este poluat şi mirosul de cauciuc îi deranjează. Uneori se simte până în zona centrală. Lipsa de persuasiune şi abilitate a acestei administraţii în problema atragerii de bani, de la Guvern sau UE, pentru şoseaua de centură, face ca Timişoara să fie încă tranzitată de trafic cargo care poluează foarte mult. Lipsa de colaborare cu Consiliul Judeţean şi dezinteresul aleşilor judeţeni pentru Timişoara a făcut să nu fie rezolvată problema unei centuri verzi în jurul oraşului. Câmpia din jur produce tone de praf, pe care vântul le transportă în plămânii timişorenilor.

Toate aceste situaţii fac din Timişoara un oraş cu cote alarmante de poluare. Cote considerate inacceptabile şi periculoase pentru sănătatea publică, după standardele europene. În acest context, administraţia şi-a furat singură pălăria, plantând zidul verde în jurul staţiei de măsurat aerul. Gândire de coţcar.

Citeşte aici detalii:

Păcălesc UE! Ca să scape de amenzi pentru poluare, Primăria Timişoara a plantat o "pădure" în jurul aparatului de măsurat aerul




Citeşte alte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platforma "ideilibere.ro":


Jurnalistul universal Adevărul de Seară

Aparat aer Calea Şagului

Exerciţii absurde de imaginaţie, revoluţii necesare

Războiul împotriva Timişoarei

vezi video cu emisiuni realizate de Malin Bot şi citeşte alte detalii, mai jos:

  

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

image image image image image image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite