FOTOREPORTAJ Capitala Banatului se topeşte la temperaturi tropicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 40 de grade indică termometrele stradale amplasate în marile intersecţii din Timişoara. Este una dintre cele mai fierbinţi zile ale anului în capitala Banatului. În Parcul Central, un termometru stradal aflat la umbra copacilor indica 36 de grade Celsius la ora 17.

Timişorenii care nu au fugit la mare sau pe malurile lacurilor din Banatul Montan, se răcoresc în oraş la ştrand, pe malul Timişului, la Pădurea Verde sau pur şi simplu stând în case, cu aparatele de aer condiţionat pornite.


 Mulţi tineri de răcoresc în râul Timiş, în zona Şag
CLICK PE POZE PENTRU GALERIA FOTO

image

VACANŢE APROAPE Turiştii care vor linişte o găsesc în munţii din Vest

Multe dintre fântânile arteziene din capitala Banatului sunt folosite pentru scăldat de către cei fără adăpost, care nu îşi pot permite să plătească un bilet de intrare la ştrand. Bazinele din bazele de agrement timişorene sunt pline la refuz. Cei care au bani şi nu doresc sa stea la plajă, sau să facă baie la ştrand, se răcoresc la terasele din Piaţa Unirii. Chelneriţele au pregătit sucuri reci şi aproape toate terasele au instalate perdele speciale vapori cu apă care reduc din temperatură.


Chelneriţele din Piaţa Unirii aşteaptă clienţii cu sucuri reci

Până la această oră serviciile de urgenţă nu au anunţat cazuri speciale provocate de căldura excesivă. Totuşi, opt persoane din Timiş au leşinat pe stradă şi au fost duse la spital. „Dintre acestea, şase au fost cazuri din Timişoara. Pacienţii au fost transportaţi la spital, însă nu erau în stare gravă", a declarat medicul dispecer Constantin Oprea, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş.

Click aici pentru a afla starea vremii până luni!


image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite