FOTOREPORTAJ Bisericile care „iau foc" în fiecare noapte, în cele mai spectaculoase jocuri de lumini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica Milenium
Biserica Milenium

Timişoara are mai multe biserici care se transformă în fiecare noapte în şemineuri uriaşe şi încălzesc cu lumina lor bulevardele oraşului. Tabloul zugrăvit de cei care au gândit jocul de lumini este de o frumuseţe care îţi taie respiraţia.

Catedrale ale credinţei bănăţenilor, români, nemţi, sârbi, unguri, care trăiesc în pace de sute de ani la Timişoara, bisericile oraşului spun deopotrivă povestea fiecărui copil botezat în ele dar şi a fiecărei comunităţi care a dat suflet oraşului.


click pe poze pentru galerie foto!

Biserica din zona Sinaia

Bisericile oraşului, cele construite acum două sute de ani, dar şi cele noi, îşi schimbă culoarea în fiecare seară. Pe zidurile lor se caţără flăcări de lumină care le îmbracă în culoare, căldură şi magie. Cerul parcă îşi schimbă şi el culoarea când razele puternice ale lămpilor uriaşe ricoşează din zidurile care străjuiesc atâta credinţă.


click pe poze pentru galerie foto!

Iarna spectacolul este şi mai uimitor. Zăpada care a acoperit oraşul reflectă, în albul ei perfect, toate culorile pe care lumina puternică le capătă de la nuanţele în care sunt zugrăvite bisericile. Mulţi trec grăbiţi pe străzile încălzite de catedralele transformate în uriaşe şemineuri. Puţin văd căldura şi lumina pe care o emană zidurile cu puterea rugăciunii credinciosului, care se închină în lumina sufletului şi credinţei.


click pe poze pentru galerie foto!

Catedrala Mitropolitană Biserica Bălcescu


FOTOREPORTAJ Clădirile care prind viaţă scăldate în cele mai spectaculoase jocuri de lumini TOP 5  votează şi tu! 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite