EDIŢIE DE VEST Fabrica din Vest în cotloanele căreia se naşte Crăciunul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Vanca a făcut cele mai noi modele de ornamente: globurile „roua”
Rodica Vanca a făcut cele mai noi modele de ornamente: globurile „roua”

„Spiriduşii” de la Gottlob lucrează tot anul pentru a face sărbătoarea Naşterii Domnului mai veselă. Fabrica lui Moş Crăciun livrează, de peste 10 ani, decoraţiuni de sezon în marile lanţuri de magazine din ţară şi din Europa.

Mii de kilometri de beteală, mii de brăduţi şi milioane de globuri pleacă în fiecare an de la Gottlob, spre oraşe mici şi mari din Europa, ca mai apoi să ajungă în casele a milioane de oameni. Fabrica lui Moş Crăciun, aşa cum este cunoscută compania producătoare de ornamente şi decoraţiuni de sezon din Timiş, este locul în care sunt făurite toate detaliile unui Crăciun ca la carte. Globuri gigantice, brazi uriaşi şi beteală colorată sunt împachetate cu grijă de angajaţii fabricii care, pentru miile de copiii care vin an de an la Gottlob, au devenit spiriduşi.

Globuri la modă


image

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

Aparatura modernă este folosită la potenţial maxim pentru a crea brăduţi artificiali pitici sau chiar de cinci metri înălţime, sau pentru a da formă globurilor delicate care să încapă într-un buzunar, ori care să atârne pe crengile uriaşilor brazi împodobiţi în centrele oraşelor. Ajutoarele Moşului fac însă toată magia şi globurile ajung perfecte mulţumită angajaţilor fabricii.

Vizită la Fabrica lui Moş Crăciun

„Le luăm şi le vopsim, apoi cu un pistol special care stropeşte, punem picături micuţe pe ele. Astea sunt globurile noastre speciale, «roua»”, a povestit
Rodica Vanca, de 10 ani unul dintre spiriduşii care fac globurile.

Personaje de poveste



Personajele din povestea Naşterii Domnului sunt pictate manual

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

După atâţia ani de muncă, muncitorii au devenit, fără să vrea, personaje de poveste. „Chiar că este fabrica lui Moş Crăciun şi noi suntem spiriduşii. Muncim cu drag pentru zilele astea în care ne gândim că ce facem noi aici aduce bucurie copiilor din oraşe din toată lumea. E foarte plăcut să lucrezi pentru Moşul”, a mărturisit Rodica Vanca râzând. În altă hală, acolo unde se adună munţii de beteală, Ramona Ardelean pictează păstori şi maici de câţiva centimetri. „Chiar dacă figurinele din scenetele cu Naşterea vin din maşină gata colorate, noi le curăţăm, le dăm cu roşu în obraji, apoi le ambalăm aşa cum trebuie ca să fie livrate”, a spus Ramona Ardelean, de 26 de ani. Firma este una dintre producătorii principali de astfel de figurine, pe piaţa internaţională.


Spiriduşii de la Fabrica lui Moş Crăciun muncesc de zor în această perioadă

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

„Încep să prindă şi pe piaţa din România. Încercăm să ne educăm clienţii de aici în spiritul acestor scenete”, a spus Marius Medrea, reprezentant al companiei. Tot ceea ce e creat la Gottlob e transportat mai apoi în Italia, Spania, Franţa, Portugalia, Moldova, Bulgaria şi chiar Ucraina. Ornamentele şi decoraţiunile realizate la Fabrica lui Moş Crăciun ţin mereu pasul cu ultimele tendinţe ale sărbătorii. „Se caută culorile perlate, turcoazurile, dar clienţii comandă în general ce e în culorile tradiţionale: roşu, argintiu sau albastru”, a mai spus Medrea.

Povestea globurilor

Globurile de la Gottlob sunt confecţionate dintr-un praf de polistiren trecut printr-o maşinărie şi o matriţă. Peste ele este pulverizată vopsea pe bază de apă şi angajatele fabricii le pictează manual. Dup[ ce toate globurile se usucă, acestea sunt împachetate şi livrate către România şi alte destinaţii europene. Cele mai mari lanţuri de magazine din Europa sunt aprovizionate în preajma sărbătorilor de Fabrica lui Moş Crăciun de la Gottlob. "Calitatea este superioară a tot ceea ce este pe piaţă şi preţul este pe măsură", a spus Marius Medrea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite