Vizită la Fabrica lui Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii au admirat şi figurinele din scenetele cu naşterea pruncului Iisus
Micuţii au admirat şi figurinele din scenetele cu naşterea pruncului Iisus

Mii de prichindei din toată ţara au venit să vadă cu ochii /lor locul unde se naşte sărbătoarea Crăciunului. Fabrica de globuri de la Gottlob este vizitată an de an de zeci de grupuri de elevi curioşi să afle totul despre ornamentele de sezon.

Îmbrăcaţi gros, cu rucsăcei coloraţi în spate şi cu zâmbetul pe buze, 60 de elevi de la Şcoala din Variaş au vizitat, ieri, Fabrica lui Moş Crăciun din localitatea timişeană Gottlob. Micuţii au fost doar o parte dintre cei 400 de copiii care s-au plimbat joi printre globuri uriaşe, sute de metri de beteală colorată şi brăduţi artificiali aproape perfecţi.

„Cred că n-au dormit deloc azi noapte şi au stat cu gândul la Fabrica lui Moş Crăciun. Au fost încântaţi de vizită”, a spus Mihaela Zamfir, profesor la ciclul primar în cadrul Şcolii din Variaş. Micuţii au trecut din hală în hală şi au ascultat atenţi povestea brăduţilor de Crăciun, dar şi povestea ornamentelor de sezon.

image

Întâmpinaţi de spiriduşi

„Ei ştiu că cei care lucrează în hală sunt trimişi de Moş Crăciun, sunt spiriduşii lui. Toţi sunt interesaţi să vadă cum se fac globurile şi noi le explicăm pe înţelesul lor”, a spus Lăcrămioara Stavarache, ghid pentru prichindeii care vin la fabrica de globuri. Culorile vii şi sclipitoare ale ornamentelor le-au atras privirile micuţilor care tărăgănau cât mai mult în fiecare hală. „Am fost curioasă să văd cum se fac globurile pentru bradul de Crăciun, pentru că nu ştiam”, a spus Denisa Rada, de nouă ani.

Ajutoarele lui Moş Crăciun, angajatele fabricii, le-au oferit copiilor cadouri din partea Moşului. „Ne-am bucurat că am primit beteală şi am văzut cum se face”, a spus Roxana Giurgiu, de şapte ani. „Spiriduşii” sunt deja obişnuiţi cu vizita micuţilor şi încearcă să le satisfacă orice curiozitate legată de tot ceea ce se întâmplă în fabrică. „E foarte plăcut să lucrezi pentru Moş Crăciun dacă eşti cu gândul la bucuria copiilor. Ei sunt mereu încântaţi de ce văd aici”, a spus Rodica Vanca, de 48 de ani, angajată a fabricii.

image

Deschisă pentru curioşi

Mii de copii din întreaga ţară vizitează an de an Fabrica lui Moş Crăciun de la Gottlob. Anul acesta, din 12 noiembrie, până astăzi, peste 4.000 de prichindei au aflat secretele globurilor colorate şi ale ornamentelor de Crăciun.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite