Cinema Victoria din Lugoj scapă de "modernizarea" în palat ţigănesc şi devine multiplex cu sală 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul cinematograf care a mai rămas în Lugoj va avea sală 3D. Modernizarea va costa municipalitatea de pe Timiş 3,5 milioane lei. Cealaltă sală de cinema, "Capitol", a ajuns în proprietatea baştanului Viscol, care abia aşteaptă să se mute în el.

Lugojenii nu vor mai fi nevoiţi să vină la mall-ul din Timişoara pentru a viziona un film bun. Cinematograful „Victoria”, din centrul oraşului, aflat în stare avansată de degradare, a primit o şansă nouă şi se va transforma într-un modern „multiplex”. RADEF a oferit spaţiul Primăriei din Lugoj pentru modernizarea cinematografului, care va costa 3,5 milioane de lei.

Viaţa bate filmul: cum a transformat baştanul Viscol un cinematograf în palat ţigănesc

„Vom avea o sală pentru 3D cu 90 de locuri, una pentru 2D, o sală pentru copii şi un spaţiu pentru alimentaţie public. Nu contează cât de rentabilă va fi ca afacere, lugojenii merită să aibă un cinematograf. Este un oraş cu 50.000 de locuitori. Avem cinci licee, 10 şcoli generale, o universitate cu 2.000 de studenţi care merită să aibă un loc unde să iasă. Nu e normal ca ei să meargă la Timişoara să vadă un film”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.


Inaugurare în trei ani


Întreaga sumă pentru modernizarea cinematografului „Victoria” va fi acoperită din bugetul local. În acest an va începe licitaţia, iar în maxim trei ani trebuie să fie inaugurat, altfel, conform contractului, RADEF va lua înapoi clădirea.

Nu este normal ca lugojenii să meargă la Timişoara pentru un film bun.
Francisc Boldea, primar Lugoj

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite