VIDEO EXCLUSIV Plocon de sărbători: vin şi miei trimişi pe ascuns la Bucureşti cu maşina Apelor Române Banat, pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţia ploconelilor de sărbători nu are culoare politică. Şeful Direcţiei Apele Române Banat, Titu Bojin, preşedinte PSD Timiş, e acuzat că a trimis miei şi vin „prietenilor" de la PDL, din Bucureşti. Plocoanele au fost încărcate în maşina instituţiei, la 4 dimineaţa, în curtea vilei unui afacerist controversat. 

Informaţia legată de transportul nocturn cu plocoane de sărbători a fost transmisă de o sursă din apropierea lui Titu Bojin. Sursa, căreia îi vom proteja identitatea, cunoştea cu o seară înainte, toate detaliile modului în care urmau să fie trimise la Bucureşti pachete cu carne de miel şi vin.


image

De la şeful PSD pentru „prietenii" din PDL

Sursa citată a indicat cu o seară înainte faptul că dimineaţa următoare, la ora 4.00, va ajunge un microbuz la una dintre vilele afaceristului Stelică Mălăieşteanu din zona Tipografilor, un cartier de lux din centrul Timişoarei. „Bojin trimite miei tăiaţi la Bucureşti, pentru parlamentari. S-a înţeles cu Mălăieşteanu, să dea el carnea de miel. Vor încărca o maşină noaptea aceasta de la vila lui Mălăieşteanu. La ora 4 va merge un pe strada Cărvunarilor, la numărul 10, un microzub alb cu numărul TM 57 APE, un Volkswagen Transporter. Va încărca miei şi apoi va pleca la Lugoj. Este aşteptat la 5.00 la cantina Lugomet pentru a încărca vin. Pachetele sunt destinate unor parlamentari PDL de la Bucureşti", a spus sursa citată.


image

Politicianul supravieţuitor şi afaceristul controversat

Informaţia este foarte interesantă pentru că Titu Bojin (foto sus) este preşedinte PSD Timiş şi consilier judeţean PSD, partid aflat, teoretic, în război cu PDL. În acelaşi timp Bojin este printre cazurile extrem de rare în care lideri ai PSD au putut să-şi păstreze funcţiile publice sub actuala guvernare. Stelică Mălăieşteanu (foto jos stânga) este afacerist controversat specializat în creşterea animalelor, în special oi, cu legături în toate zonele scenei politice. Înainte de 1989 Mălăieşteanu a fost şeful ciobanilor de la o fermă de oi din Timiş şi apropiat mahărilor din Partidul Comunist şi din Securitate. După 1990 numele acestuia a apărut în scandaluri publice, iar fiul lui, a fost acuzat că a bătut dur un vecin, care a şi murit după câţiva ani.


image

Mălăieşteanu a întâmpinat maşina

Exact aşa cum a indicat sursa citată, imediat după ora 4 dimineaţa, a ajuns microbuzul alb în faţa vilei lui Mălăieşteanu.  Afaceristul a ieşit personal să întâmpine şoferul şi să-l ajute să intre în curtea vilei sale. Microbuzul Direcţiei Apelor Banat a stat în curtea lui Mălăieşteanu până când au fost încărcate 10 cutii de carton de dimensiuni mari şi destul de grele. Afaceristul Mălăieşteanu a ajutat chiar el la încărcarea cutiilor cu plocoane în maşina statului. În jurul orei 5.00 microbuzul cu numărul TM 57 APE a părăsit zona de lux "Tipografilor", unde sunt vilele afaceristului, şi s-a îndreptat către Lugoj.


image

Bojin: „Am şi eu câte un prieten la Bucureşti"

Plocoanele trimise în secret, noaptea, la Bucureşti cu maşina Direcţiei Apelor Române sunt recunoscute de Tiru Bojin, şeful instituţiei. Acesta a negat însă informaţiile potrivit cărora e vorba de carne de miel, oferită de Mălăieşteanu, pentru parlamentari PDL din Bucureşti. Bojin susţine că sunt pachete pentru „prieteni importanţi" din Bucureşti. Acesta a recunoscut că la Lugoj maşina a fost burduşită cu vin. „Ăăăă, la ora 4 o plecat maşina la, ăăă Bucureşti, o plecat şi la Vâlcea pentru ca să ducă probele de apă care le avem de dus, de făcut acolo şi domnul Mălăieşteanu o trimis două cutii la cineva, la Bucureşti", a spus Bojin.

CLICK mai jos pentru a asculta tot ce spune Bojin:
TRANSCRIERI Afacerea „Mielul transpolitic". Sursă: „Sunt miei pentru PDL". Bojin: „Am şi eu câte un prieten la Bucureşti!"



Întrebat dacă Mălăieşteanu sau firma lui au contract de transport cu Apele Române, Bojin a recunoscut că nu există aşa ceva. „Nu, nu are! Nu are niciun contract, o maşină care merge până la Bucureşti, până la urmă că duce o cutie sau ia un om de pe marginea drumului nu cred că trebuie să aibă vreun contract", a mai spus Bojin.  „Am şi eu câte un prieten la Bucureşti care probabil că au încărcat şi acolo o cutie, două, ceva...probabil nişte vin s-o luat acolo .. pentru prieteni. Că nu trimitem la duşmani", a spus Bojin. Mălăieşteanu a refuzat să explice clar ce era în pachete şi a spus că sunt pentru rudele lui. „Da !? Aveţi poze cu mine dimineaţă la ora patru ? Am trimis două pachete la rude la Bucureşti, e problema mea, nu e a dumneavoastră. La revedere!", a spus pe un ton iritat Mălăieşteanu.

image

CLICK mai jos pentru a asculta tot ce spune Mălăieşteanu:
TRANSCRIERI Afacerea „Mielul transpolitic", Stelică Mălăieşteanu: „Da !? Aveţi poze cu mine dimineaţă la ora patru ?" AUDIO


image

EXCLUSIV Şeful de la Apele Române Banat şi un afacerist controversat au trimis plocoane, pe ascuns, în miez de noapte, la Bucureşti, folosind maşina instituţiei

Citeşte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platforma "ideilibere.ro", vezi video cu emisiuni şi citeşte alte detalii despre acesta, mai jos:

  

image image image image image image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite