Pedofilii, greu de identificat înainte de a fi prinşi asupra faptului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pedofilul a fost arestat. Foto Adevărul
Pedofilul a fost arestat. Foto Adevărul

Specialiştii spun că acest tip de comportament sexual deviant nu se dezvoltă peste noapte. Cel mai recent caz, petrecut în Timişoara, ridică în continuare numeroase semne de întrebare: au mai existat abuzuri în cei 30 de ani de activitate ai profesorului de arte marţiale, putea fi comportamentul deviant desoperit înainte de a cauza victime?

„Problema era mult mai veche, de obicei deviaţia este cauzată de o traumă similară. De cele mai multe ori, aceste persoane au fost de asemena abuzate sexual în copilărie, ajungând apoi să îşi proiecteze durerea şi frica suferite printr-un comportament sexual deviant. Aceşti oameni sunt bolnavi", a explicat psihologul Codruţa Ciurlea.â

Antrenor de arte marţiale din Timişoara, ridicat de mascaţi pentru pedofilie

Potrivit acesteia, părinţii nu pot fi învinuiţi că şi-au dus copiii la cursuri de arte marţiale cu un profesor care la prima vedere părea să fie perfect normal. „Nu pot fi identificaţi atât de uşor, ba chiar de multe ori persoanele cu deviaţii sexuale se deghizează în oameni de bază în societate, joacă un rol bine pus la punct tocmai pentru a lăsa impresia că sunt de încredere. Cel care trebuie învăţat să se apere este copilul, care trebuie să vorbească despre tot ce i se întâmplă. Indivizii îi aleg tocmai pe cei care sunt mai timizi, mai lipsiţi de apărare, iar cei mici se simt vinovaţi, crezând că ei au făcut deva rău. Cele două fetiţe vor avea neapărat nevoie de terapie", a mai precizat psihologul.

Credeţi că aceste cazuri ar putea fi depistate din timp, înainte de a exista victime? Vă puteţi exprima părerea în secţiunea de comentarii!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite