VIDEO Totul despre centura Timişoarei, în trei minute, pe YouTube. Vezi filmuleţul de prezentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Istoria şoselei ocolitoare a Timişoarei este relatată de internauţi, într-un mod inedit. Timişorenii au postat pe YouTube un filmuleţ mobil cu traseul prin care se poate ajunge pe centură, dar şi istoricul acestuia. Vezi video!

Are o lungime de 12,6 kilometri, iar o valoare totală a lucrărilor de peste 23 de milioane de euro. Banii au fost obţinuţi dintr-un împrumut de la Banca Japoniei de Cooperare Internaţională, dar şi de la Guvernul României. Lucrările au început în data de 8 ianuarie 2003 şi s-au finalizat şapte ani mai târziu, în 1 decembrie 2010. Şoseaua care ocoleşte Timişoara conţine trei pasaje cu o lungime totală de 244 de metri şi patru intersecţii cu drumuri comunale şi judeţene, amenajate cu sensuri giratorii, cel dinspre Calea Aradului fiind cel mai mare din ţară.


Platforma variantei are 12 metri, din care partea carosabila 2x3,5 metri şi acostamente consolidate de 2x2,5 metri. Iniţial, s-a dorit construirea a patru benzi de circulaţie, însă în final s-a decis că va fi o singură bandă pe sens, cu posibilitate de extindere pe viitor.

GALERIE FOTO Misterul crucilor de pe şosele

La doar câteva luni de la inaugurarea unui tronson din centura Timişoarei, făcută cu mare tam-tam de premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor Radu Berceanu, drumul a început să arate ca după război. Gropile sunt la tot pasul, marcaje au fost trasate doar în locurile unde au poposit oficialii la inaugurare, iar balustradele de protecţie lipsesc cu desăvârşire.

Autostrada Vestului se apropie de faza finală a construcţiei

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite