Victorie pentru nemții din Banat: Consulatul General German din Timișoara nu se închide!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Externe de la Berlin a decis să mențină actualul consulat general de la Timișoara.

Anunţul făcut de Ministerul de Externe al Germaniei cu privire la intenţia de a închide Consulatul German de la Timişoara a declanşat o luptă crâncenă pe plan diplomatic. Oficialităţile locale, membrii centrului de afaceri germane, reprezentanţii vieţii culturale şi sociale, foştii diplomaţi de la Timişoara, au făcut o vară întreagă lobby pentru păstrarea consulatului.

Germanii au decis că nu este oportună închiderea consulatului de la Timișoara, astfel că au transmis autorităților locale că nu vor pune lacăt pe reprezentanța diplomatică.

După discuția cu toți factorii decizionali, am primit confirmarea că în Timișoara vom avea în continuare Consulat General al Germaniei. Acest consulat a însemnat atragerea investitorilor în zonă. Toate discuțiile au avut rezultat. Putem anunța că vom avea în continuare Consulatul Germaniei la Timișoara. O contribuție importantă l-a avut deputatul Ovidiu Ganț”, a declarat Constantin Ostaficiuc, președintele Consiliului Județan Timiș.

Lobby pe toate fronturile

Ministerul de Externe de la Berlin era decis să închidă Consulatul General de la Timișoara, urmând să păstreze doar un consul onorific. Motivele pentru care se dorea închiderea consulatului erau legate de criza financiară și de intenția statului german de a reduce cheltuielile diplomatice în toată Europa. Germania dorea să păstreze doar consulatul de la Sibiu, chiar dacă în circumscripţia consulatului de la Timișoara locuiesc 55 la sută din etnicii germane, restul sunt împărţiţi de Sibiu şi Bucureşti. Consulatul de la Sibiu costă Germania 1 milion de euro pe an, dublu față de cel din capitala Banatului.

Citește aici despre lupta pentru păstrarea consulatului de la Timișoara:

Luptă crâncenă pentru Consulatul German: Cel de la Sibiu consumă 1 milion de euro pe an, dublu față de cel de la Timișoara

Nemții din Banat protestează împotriva închiderii Consulatului German

Directorul Teatrului German din Timişoara: „Închiderea consulatului va afecta relaţiile româno-germane”


Închiderea Consulatului German de la Timișoara, temă de casă pentru premierul Emil Boc

Soarta Consulatului German de la Timișoara e decisă: “Pe cel care se ferește de schimbări, viața îl pedepsește”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite