Directorul Teatrului German din Timişoara: „Închiderea consulatului va afecta relaţiile româno-germane”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închiderea Consulatului German de la Timişoara, preconizat într-un termen mediu de Ministerul de Externe de la Bonn, datorită crizei economice, ar avea repercursiuni greu de imaginat asupra relaţiilor româno-germane.

Numeroase instituţii care au avut relaţii de parteneriat cu Consulatul vor avea de suferit. Printre ele se află şi Teatrul German de Stat din Timişoara, singurul teatru de stat din afara ţărilor în care se vorbeşte limba germană. “Închiderea consulatului este un demers care ar afecta nu doar relaţia Timişoarei cu Germania, dar şi relaţia culturale române cu Germania. Ar greu de imaginat ce se va întâmpla fără consulatul de la Timişoara. Decizia este cel puţin de neînţeles”, a mai spus Vărşăndan.

Actori, regizori şi scenarişti nemţi

Consulatul de la Timişoara a fost un real ajutor pentru Teatrul German, care a legat strânse legături cu regizori, scenarişti şi actori din Germania.
Există o relaţie foarte bună şi fructuasă cu Consulatul. A fost unul din cei mai importanţi parteneri. Teatrul German de la Timişoara are un statut special prin ceea ce face în România, prin promovara culturii germane”, a spus Lucian Vărşăndan, directoru Teatrului German de Stat.

Teatrul timişorean va deschide peste câteva zile Festivalul Shakespeare din Gdansk (Polonia), cu piesa “Shaking Shakespeare”, din a cărui distribuţie fac parte şi doi actori din Germania. De altfel, cea mai mare realizare a teatrului a fost obţinerea Premiului Uniter pe 2010 pentru cea mai bună scenografie, al lui Radu-Alexandru Nica la “Shaking Shakespeare”.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite