Val de sinucideri în Timiş. Cinci persoane s-au spânzurat în ultimele şapte zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi oameni se sinucid
Tot mai mulţi oameni se sinucid

În doar şapte zile, cinci persoane şi-au pus capăt zilelor. Oamenii disperaţi aleg să renunţe la viaţă prin aceeaşi metodă - spânzurarea. Psihologii cred că vina o poartă speranţele neîmpărtăşite şi insecuritatea zilei de mâine.

Numărul persoanelor care s-au sinucis a crescut în ultima perioadă. În judeţul Timiş, în ultima săptămână, cinci oameni şi-au pus capăt zilelor. Metoda aleasă a fost aceeaşi în toate cazurile - spânzurarea.
Un bărbat de 38 de ani din Sculia a fost găsit mort în casa sa, zilele trecute. Nu a lăsat în urma sa niciun bilet prin care să îşi explice gestul. În localitatea Târgovişte din comuna Balinţ, un băiat de 15 ani şi-a găsit tatăl spânzurat, în 5 iulie. Rudele bărbatului de 46 de ani nu îşi pot explica ce l-a determinat pe acesta să îşi pună capăt zilelor.

Singura persoană care a lăsat un bilet înainte de a se sinucide este o femeie de 58 de ani care s-a spânzurat, zilele trecute, în apartamentul fiicei sale, situat într-un bloc de pe bulevardul Cetăţii din Timişoara. „Femeia se afla singură în apartamentul fiicei sale în momentul producerii evenimentului şi nu suferea de probleme psihice. Din biletul de adio găsit în apartament a reieşit că motivul care a determinat-o la comiterea acestui gest este sărăcia", ne-a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

La sfârşitul lunii trecute, la Sânnicolau Mare, un poliţist de frontieră în vârstă de 31 de ani s-a spânzurat, disperat fiind că nu îşi mai putea plăti ratele la bancă.

EXCLUSIV Soţia poliţistului care s-a spânzurat din cauza ratelor: "Şi-a pus ştreangul la gât pentru că îi era teamă că va fi concediat"

Poliţistul de frontieră care s-a spânzurat din cauza ratelor la bancă avea salariu de 1700 de lei şi rate de 2100

„Din experienţa pe care o am, în general sinuciderile sunt cauza unui dezechilibru psiho-emoţional. În marea majoritatea cazurilor intenţia e de a-i speria pe cei din jur, cu speranţa de a nu reuşi. Pot recurge la acest gest şi depresivii sau persoanele aflate în situaţii de impulsivitate, care încearcă să se răzbune pe cineva", explică psihologul criminalist Toma Voiculescu. Potrivit acestuia, există şi cazuri în care oamenii se sinucid din dezamăgire pentru că nu le-au fost împărtăşite speranţele după Revoluţia din 1989. „Cauza poate fi şi insecuritatea zilei de mâine. Un mare efect l-au avut şi disponibilizările din ultima vreme. Aflarea veştii că ţi-ai putea pierde locul de muncă este o picătură în acest ocean de nemulţumiri", a mai spus psihologul criminalist Toma Voiculescu.

Inima frântă şi frica de doctor, cauzele a două sinucideri ce au şocat Timişoara FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite