VOCEA BANATULUI Mardeiaşii din Poliţia de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Mascaţii Poliţiei de Frontieră din Banatul Montan şi-au permis să pună pistolul la cap jurnaliştilor, comportându-se ca nişte mardeiaşi de cartier din curtea blocului. Nu e demirare că fac asta niste "tablagii" într-o ţară în care chiar şeful statului a dat tonul atitudinii agresive faţă de ziariştii care îl deranjează.

Mascaţii Poliţiei de Frontieră din Caraş-Severin s-au comportat ca nişte mardeiaşi cu un jurnalist din Reşiţa. Mircea Popovici, corespondent Antena 1, a fost trântit la pământ, ameninţat cu pistolul la cap şi s-a trezit camera de filmat ruptă.

Jurnalistul se afla pe domeniul public. Mascaţii l-au atacat, deşi ştiau că au în faţă un ziarist, pentru că nu vroiau ca el să filmeze abuzurile din timpul unei descinderi.

Şefii Poliţiei ce Frontieră nu şi-au cerut scuze, nu au demisionat şi nici nu au anunţat măsuri împotriva subordonaţilor cu mentalitate de bătăuş. Au promis doar formal o anchetă. Atitudinea mascaţilor care au pus pistolul la cap unui jurnalist şi nepăsarea şefilor lor trădează o mentalitate gravă. Aceşti indivizi nu pot înţelege un element de bază al democraţiei cum este dreptul publicului de a fi informat, reflectat în dreptul jurnalistului de a supraveghea statul.

Nu poate exista niciun dubiu că jurnalistul avea dreptul să fie acolo şi că mascaţii nu aveau niciun drept să facă ceea ce au făcut. Au făcut-o pentru că nu gândesc în spiritul principiilor democratice. Nici măcar la lege nu se gândesc. Gestul lor are conotaţii penale. Atitudinea aceasta trădează că gândesc ca nişte băieţi de cartier cu imunitate în uniforma statului.

Faptul că şefii lor se pitesc după declaraţii formale este şi mai grav. Într-o ţară normală indivizii cu mentalitate de interlopi nu conduc instituţii de stat. Problema este că România nu e o ţară normală. Este o ţară în care jurnaliştii sunt constant hărţuiţi, ameninţaţi, chiar bătuţi. Nici nu poate fi altfel când chiar şeful statului a dat tonul acestui tip de atitudine.

Citeşte aici alte opinii ale jurnalistului Mălin Bot, pe blogul acestuia!


Citeşte aici detalii despre abuzul mascaţilor


Jurnalistului Antenei 1 i-a fost pus pistolul la cap pentru că a filmat abuzurile mascaţilor de la Poliţia de Frontieră


VIDEO Mascații de la frontieră i-au pus pistolul la tâmplă unui jurnalist, care filma o descindere (UPDATE)

PS. Pentru că aici există limitări specifice unui site de ştiri, am argumentat mai mult pe blog, inspirat şi de reacţiile de mai jos ale unor cititori.
aici găsiţi detaliile!

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite