Un trotuar necurăţat, la fel de scump ca circulaţia fără asigurare obligatorie la maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii conştiincioşi curăţă trotuarele fără somaţii
Timişorenii conştiincioşi curăţă trotuarele fără somaţii

Timişorenii sunt obligaţi să cureţe zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa casei şi a  blocului. Deocamdată poliţiştii comunitari au dat doar somaţii în care au promis că dau amenzi dacă nu se curăţă trotuarele.

Zăpada stoarce bani serioşi de la primării. Află cât costă factura la deszăpezire în oraşele mari
Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local timişorenii care nu curăţă trotuarul din faţa casei riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. O amendă similară dau poliţiştii de la Rutieră şi pentru circulaţia fără asigurare obligatorie. „Valoarea amenzilor a fost votată de Consiliul Local. Dacă ei au considerat că în criza asta cetăţenii pot achita aşa amenzi, atunci şi pentru străzile necurăţate trebuie amenzi dure”, a spus preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara, Petru Olariu. Dincolo de amenzi, Petru Olariu a spus că fiecare cetăţean trebuie să cureţe trotuarul din proprie iniţiativă.
GALERIE FOTO, TIMIŞOARA ASEDIATĂ DE ZĂPADĂ
Poliţiştii comunitari au dat somaţii

Chiar dacă trotuarele sunt bocnă, poliţiştii comunitari nu au dat încă amenzi locatarilor, ci doar le-au transmis somaţii. „Pe raza Secţiei 1 au fost date 10 somaţii, iar pe raza Secţiei 2, 15 somaţii. După o zi se fac verificări”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara, Nicoleta Popa. Unul dintre timişorenii care stă la casă consideră că în aplicarea amenzilor trebuie ţinut cont de mai mulţi factori. „Ne-am obişnuit deja cu statul să fie lupul moralist. Măcar noi să fim altfel decât statul. A-ţi curăţa trotuarul mi se pare o responsabilitate firească, dar poate unii sunt plecaţi din ţară sau sunt bolnavi şi nu pot ieşi din casă”, a spus timişoreanul Ciprian Matei. „Dacă o persoană care a fost amendată poate face dovada că a fost plecată din ţară, poate contesta în instanţă”, a spus şeful Poliţiei Comunitare, Doru Spătaru.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite