Ultima dorinţă a lui Bela Kamocsa: "Gala Jazz-Blues trebuie să meargă mai departe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia, prietenii şi cei care l-au cunoscut pe marele muzician Bela Kamocsa au participat în această seară la priveghi. Sicriul cu corpul neînsufleţit al lui “Kamo” a fost depus casa mortuară a firmei Rostyls, din Piaţa Traian.

MAI CITIŢI:

A murit Béla Kamocsa, unul dintre membrii fondatori ai trupei Phoenix


Au ţinut să îşi aducă omagiul numeroşi muzicieni de vechea şi noua gardă. Printre ei s-au numărat Johny Bota, Lică Dolga, Bujor Hariga, Mircea Bunea, Arpad Kaitar, Horia Crişovan, Victor Miclăuş, Puiu Lazaru şi alţii. A ţinut să fie prezent şi primarul localităţii Jimbolia, unde Bela Kamocsa organiza festivalul Jimbo Blues. Muzicienii au cântat în memoria celui care a fost unul din cei mai rafinaţi jazzmani pe care i-a dat Timişoara.



Cu puţin timp înainte să moară, "Kamo" le-a transmis prietenilor săi Lică Dolga şi Johny Bota, cu care a format trioul Bega Blues Band, că doreşte ca festivalul Gala Jazz-Blues, care anul acesta face 20 de ani, să meargă mai departe.

A dorit ca festivalul să nu moară. Vom face tot posibilul ca acestă gală să meargă mai departe. Pe 6 noiembrie, în cadrul celei de a 19-a ediţii, a cântat pentru ultima dată. Anul acesta sărbătorim 20 de ani. Vrem ca festivalul să-i poarte numele. Asta este obiectivul nostru”, a declarat Lică Dolga (foto jos).



Printre ultimele dorinţe ale lui Bela Kamocsa a fost ca prietenii săi să finalizeze cartea autobiografică la care a lucrat în ultima perioadă. “Acum trei zile ne-a rugat să ne ocupăm de continuarea cărţii. A mai rămas de scris ultimul capitol, care se referă la Bega Blues Band”, a mai spus Dolga.

“Kamo” a luptat până la capăt

În luna februarie, anul trecut, Bega Blues Band a fost invitată de Ambasada Poloniei, să cânte la Bucureşti. Membrii trupei au făcut deplasarea cu vagonul de dormit. Când a venit timpul să se culce, “Kamo” le-a cerut prietenilor să-l ajute să facă patul, motivând că îi este rău pentru că în aceea zi făcuse chimioterapie.



În octombrie, “Kamo” a cântat cu Bega Blues Band la Festivalul Vinului. Concertul a avut la zece zile după ce suferise o operaţie! Pe 9 noiembrie, avea să fie ultimul concert pentru Bela Kamocsa, în cadrul Festivalului Gala Jazz-Blues. Deşi nu se simţea deloc bine, acesta a ţinut să urce pe scenă, iar cei care au văzut concertul au apreciat că a fost unul din cele mai reuşite.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13, în cimitirul din Calea Şagului.


Priveghi "Kamo"
Lică Dolga la priveghiul pentru Kamo
Priveghi Bela Kamocsa
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite