Trăiesc visul american: 500 de studenţi din Timişoara pleacă să muncească în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii au plătit 2.000 de dolari pentru a primi viză şi pentru a putea munci o vară întreagă pe teritoriu american. Ei vor lucra în restaurante, supermarketuri, parcuri de distracţii şi hoteluri de top, de unde speră să se întoarcă cu suficienţi bani pentru a-şi îndeplini un vis.

Până la această oră, 500 de studenţi din Timişoara şi-au depus actele pentru a putea participa la programul "Work and Travel". În total, firmele partenere programului spun că anual pleacă din România aproximativ 2000 de studenţi, dar anul acesta au avut cele mai multe cereri. În plus, şi locurile din Statele Unite ale Americii unde tinerii vor putea munci s-au înmulţit. Astfel, tinerii vor putea munci pe sume cuprinse între 7 şi 15 dolari pe oră în Hawaii, New York sau Boston.

Citeşte şi: Botoşani: Şomerii s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă. Până şi Fătfrumos s-a interesat de un job

"În program se pot înscrie studenţi din toată ţara, dar au prioritate studenţii care au mai fost şi în anii anteriori pe târâmul american. Sunt anumite bănci care îi împrumută pe aplicanţi, iar la întoarcere aceştia vor returna banii. Au fost şi cazuri de tineri care s-au întors şi cu 10.000 de dolari după ce au muncit trei luni în SUA. Majoritatea studenţilor visează ca odată întorşi să îşi cumpere o maşină sau să îşi plătească studiile", spune Sergiu Păcurar, coordonatorul proiectului.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite