Povestea hackerului Tinkode, care a spart serverele Pentagonului şi NASA: premiat de Google, reţinut de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hackerul arestat marţi dimineaţă la Timişoara este originar din sudul ţării şi are în palmares atacuri asupra unor site-uri celebre, precum Youtube, US Navy, NASA şi multe altele. Numele său de cod este Tinkode, iar acesta nu se consideră un terorist, ci doar un consultant în securitatea informaţiilor.

Abilităţile acestui tânăr în vărstă de 20 de ani au fost dobândite cu ajutorul curiozităţii sale ieşite din comun şi a unei ambiţii de a schimba lumea. Considerându-se un consultant în probleme de securitate a informaţiilor, el povesteşte pe site-ul personal că a descoperit pasiunea pentru "hacking" încercând să ajute un prieten să îşi achite fără bani ratele la o bancă.

De aici s-a dezvoltat o adevărată provocare pentru acest tânăr. După ce a atacat site-uri relativ simple, precum Google sau Youtube, a trecut la lucruri mai serioase. Site-ul US Navy (marina de război americană) a fost închis mai multe zile după ce Tinkode l-a "hăckuit". A continuat prin spargerea sistemului de securitate a serverelor NASA, postând pe blogul personal imagini din sistemul de observaţie a Terrei de la Centrul de Zboruri Spaţiale Goddard. Datorită faptului că a "spart" serverele Google, aceştia au învăţat multe despre vulnerabilitatea sistemului lor, motiv pentru care l-au recompensat pe Tinkode decernându-i premiul Google Security Reward.

Deşi a fost acuzat de terorism şi arestat marţi dimineaţă de poliţiştii DIICOT, Tinkode nu se consideră un infractor. „Tot ce am realizat până în acest moment a fost doar pentru a-mi hrăni hobby-ul şi sub nici o formă pentru a-mi găsi un loc de muncă, cum crede lumea", a scris hackerul pe contul personal de Facebook.

Citeşte şi:

Hackerul Tinkode a fost ridicat de DIICOT pentru că a spart sistemul informatic al armatei americane, NASA şi Pentagon

UPDATE Un hacker suspectat că a spart serverele armatei SUA, NASA şi ale Pentagonului a fost reţinut la Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite