Hackerul Tinkode a fost ridicat de DIICOT pentru că a spart sistemul informatic al armatei americane, NASA şi Pentagon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manole- Răzvan Cernăianu, pe care se autointitula Tinkode (20 de ani) este în drum spre Bucureşti pentrua  fi audiat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.

Manole- Răzvan Cernăianu, student la informatică în Timişoara, este cercetat pentru acces fără drept la sisteme informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate şi în scopul obţinerii de date informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi perturbarea gravă a funcţionării unui sistem informatic.        
Potrivit unui comunicat al DIICOT, în sarcina lui Tinkode se reţine că a lansat atacuri informatice  şi a accesat fără drept mai multe servere aparţinând armatei Statelor Unite ale Americii, în scopul obţinerii de date confidenţiale, pe care le-a copiat şi transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic.


Se lăuda pe blog că a spart serverul NASA


Tânărul a postat şi divulgat respectivele date informatice către public prin intermediul unui jurnal tip blog şi pe un site web.
 Prin acelaşi mod de operare, spun procurorii,  hackerul a compromis şi server-ul web aparţinând National Aeronautics and Space Administration (N.A.S.A.).
 Potrivit sursei citate, în sarcina tânărului se mai reţine că a accesat în mod neautorizat, lansând atacuri informatice  asupra sistemului informatic şi paginii de web aparţinând Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Apărare - Pentagon. În acest scop, el a conceput un program/aplicaţie informatică, pe care l-a şi oferit spre comercializare pe blog-ul personal, unde a postat şi o înregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administraţiei americane.


Colaborare cu FBI


DIICOT arată că prin activitatea infracţională, s-a produs blocarea temporară a sistemelor informatice atacate, restricţionându-se astfel accesul la acestea şi perturbându-se în mod grav buna lor funcţionare.  Procurorii DIICOT colaborează în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare americane – FBI şi cu reprezentanţii NASA.    Cercetările în acet dosar sunt  efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO. Suportul tehnic şi informati este asigurat de către DOS.

Citeşte şi:

Povestea hackerului Tinkode, care a spart serverele Pentagonului şi NASA: premiat de Google, reţinut de DIICOT

UPDATE Un hacker suspectat că a spart serverele armatei SUA, NASA şi ale Pentagonului a fost reţinut la Timişoara

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite