Timişoreanul care a făcut Harvardul pe bursa milionarului Ausnit: "Românii te fac să te simţi ca într-o mahala"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steven Ausnit, fiul lui Max Ausnit, cel mai mare industriaș român din perioada interbelică, oferă câte două burse la Harvard, pentru studenții din România. Milionarul care trăiește în America, el însuși fost student la Harvard, oferă renumitei universități 250.000 de dolari, care asigură susținerea financiară pentru doi studenți.

„Inițial am început cu un student, în 1998. Acum bursa este pentru doi studenți din România. Sunt deja șapte absolvenți. Doar o singură fată s-a întors, în Moldova, ceilalți trăiesc la Londra, Paris sau în America. După un timp se vor întoarce în România. Eu am terminat Harvard, la fel și fratele meu, cât și unul din nepoți“, a declarat Steven Ausnit. Milionarul susține că ține legătura cu toți studenții români care termină universitatea.

Unul din absolvenții este Ovidiu Daminescu, care s-a revăzut cu Steven Ausnit la Timișoara.

Ovidiu Daminescu a absolvit Liceul de Informatică „Grigore Moisil“ din Timișoara. În clasa a XI-a a plecat la o bursă în Salt Lake City, iar după Bacalaureat a aplicat pentru bursa universităţii de prestigiu. „Harvardul încearcă să formeze un om complet. Îți oferă o experiență integral, personal. Pe final al mers pe specialitatea Economie. La început am lucrat foarte mult. De abia pe final mi-am dat seama că e bine să îmi fac și prieteni“, a afirmat Ovidiu Daminescu. 

„Miniştrii au o educaţie slabă“

Daminescu a absolvit Harvardul în anul 2000, a avut o tentativă să revină în România, să se implice în viața de aici, dar a renunțat.

Inițial am vrut să intru în politica românească. Am avut discuții cu cei de la Guvern, m-am întâlnit cu numeroși miniștri. Mi-am dat seama că au o slabă educație. Ministrul economiei nu știa cunoștiințe de bază pe care eu le-am acumulat în primii ani la Harvard. Am văzut atitudinea lor: «Ce îți trebuie ține să vii în țară. Faci mai mulți bani acolo unde ești». Eu am fost idealist, vroiam să fac ceva pentru țară. Dar la ora asta mi-am schibat viziunea“, a declarat Ovidiu Daminescu.

„În țară te simți ca într-o mahala“

Timișoreanul trăiește acum la Londra, unde lucrează în domeniul finanțe-bănci. Are de gând să înceapă și prima sa afacere pe cont propriu, despre care nu dorește încă să vorbească. „O să încep cu pași mărunți cu acest business, la Londra. România nu este atractivă. Am fost în țară, am evaluat oportunitățile, care nu lipsesc, dar nu îmi plac oamenii. Te fac să te simți ca și cum te-ai afla într-o mahala“, a mai spus Ovidiu Daminescu.

Timișoreanul a stat cu ochii pe alegerile locale și nu crede că vor aduce schimbări majore în România. „Din păcate sunt aceleași personaje. În politică este mafia și corupție. Și în America este corupție, dar nu așa pe față. Oamenii trebui să se uite bine cu cine voteză“, a încheiat Daminescu.

Citeşte şi:

Urmașii industriașului Max Ausnit vor deschide, lângă Lugoj, primul “Parndorf” din România

O nouă investiţie marca Auschnitt în România GALERIE FOTO

Steven Ausnit, urmașul marelui industriaș român din perioada interbelică, are de recuperat de la stat o pădure de 30 de milioane de euro

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite