Oficial ne merge bine. Timişul a depăşit criza pe hârtie, însă până la bunăstare mai este cale lungă, spun principalii jucători de pe piaţa afacerilor timişene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea PIB-ului, scăderea şomajului şi creşterea exporturilor au scos Timişul oficial din recesiune, conform ultimelor date ale Comisiei de Prognoză. Oamenii de afaceri din Timiş explică însă că redresarea economică mai durează. Oamenii de rând spun că nu au simţit nicun semn de revigorare a economiei.

În timp ce statisticile indică redresarea economică a judeţului nostru, explicaţiile oamenilor de afaceri sunt împărţite.

Mai durează doi ani

„Este mai mult de lucru şi pe bani mai mulţi. Nu înseamnă că avem mai mulţi bani, automat, în buzunar. Problema este discutabilă. Noi, de exemplu, nu am dus lipsă de lucru. Am simţit criza prim scăderea preţurilor", a declarat Romeo Dunca, om de afaceri timişorean. Acesta spune că vindecarea economiei va mai dura până la doi ani. „Mai durează un an-doi până vom simţi rănile din 2010. Este ca şi cum vântul ne-ar fi luat haina pe criză. Ne permitem un tricou, cât să nu îngheţăm, dar nu ne permitem să fie şi la modă", a explicat Dunca.

Recesiune de 20 de ani

Proprietara unui lanţ de farmacii Rodica Vlad este şi mai pesimistă. „Timişul este într-un regres fantastic de 20 de ani. Sistemul sanitar şi cel al justiţiei sunt în colaps", a spus aceasta.

Criza, inexistentă pentru profesionişti

Redresarea vine de afară

„Sigur că, după 2-3 ani de stagnare, s-a ajuns la un nivel de la care nu te mai poţi duce în jos. Nu se întâmplă însă nimic spectaculos. Şomajul a scăzut pentru că s-a plecat la muncă în străinătate, exporturile au crescut pentru că s-au nişte locuri de muncă acolo, care au eliberat locurile de şomaj. Semnalul de creştere vine din străinătate În statistică am depăşit criza, dar până la relansarea economică mai e", a  delcarat Georgică Cornu, om de afaceri şi directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara.

Prin lumea de rând, nici vorbă

image

„Salarii mai mari nu sunt. Parcă de locuri de muncă am mai auzit să fie mai multe. În rest, nu s-a schimbat nimic", a declarat Răzvan Acsene, angajat al uni agenţii de recrutare.

„Nici vorbă să treacă criza. E mai rău decât era anul trecut. Parcă atunci, mai mişcau lucrurile, acum, nimic", spune Raluca Sida, o studentă din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite