Demonstraţie chirurgicală. Un medic francez i-a învăţat pe cei de la Timişoara cum să se descurce cu echipamentele insuficiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de medici din întraga ţară au participat, în aceste zile la Timişoara, la o serie de cursuri post-universitare în chirurgia tiroidei. Un medic specialist de la Lyon a susţinut o serie de demonstraţii în chirurgia tiroidei, efectuate pe un timişorean de 56 de ani, suspect de cancer.

Le-a arătat românilor o serie de şmecherii şi s-a adaptat la nivelul dotărilor de la Spitalul Judeţean. Prof. dr. Jean Louis Peix, de la Universitatea Claude Bernard, din Lyon a susţinut o serie de demonstraţii de operaţie în chirurgia tiroidei la Timişoara. Un pacient timişorean suspect de cancer tiroidian a suferit astăzi o intervenţie demonstrativă.

Paturile de la Spitalul Judeţean au devenit "canapelele groazei", pentru unii pacienţi

„Operaţia a durat trei ore iar analizele efectuate din timpul operaţiei nu au confirmat cancerul", a declarat Lazăr Fulger, şeful secţiei de Chirurgie II de la Spitalul Judeţean.

Ponturi de la francezi

Medicul francez le-a arătat celor de la Timişoara cum să se descurce cu lipsa de instrumente, printr-o serie de ponturi oferite în cadrul operaţiei. În plus, acesta a sfătuit medicii de la Spitalul Judeţean să colaboreze cu cei de la alte universităţi. „Este prima dată când particip la un curs de profil în Timişoara. Ceea ce i-am sfătuit pe medici a fost să colaboreze între ei: medici chirurgi, endocrinologi şi de alte specialităţi", a declarat medicul francez care spune că efectuează până la 800 de intervenţii chirurgicale pe an. În prezent, secţia de chirurgie de la Spitalul Judeţean are la activ peste 6.000 de intervenţii chirurgicale de profil.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite