Paturile de la Spitalul Judeţean au devenit "canapelele groazei", pentru unii pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paturile de la Chirurgie Vasculară sunt tărgi pe care sunt înghesuiţi bolnavii. Lipsa de saloane şi paturi de la Chirurgie Vasculară au devenit o problemă atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi.

Bolnavii internaţi la secţia de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean se confruntă cu probleme din lipsa spaţiului. În timp ce unii sunt puşi pe o listă de aşteptare pentru operaţii, alţii sunt nevoiţi să doarmă în paturi improvizate din tărgi. Cele patru saloane, a câte cinci paturi, deservesc zeci de pacienţi internaţi în fiecare săptămână.

Nebunie în sănătate: bolnavii de la spitalul de psihiatrie din Jebel vor fi plimbaţi la Gătaia

„Ne confruntăm cu condiţii din ce în ce mai greu de suportat. Avem patru saloane a cinci paturi care deservesc peste o mie de pacienţi de-a lungul anului. Suntem nevoiţi să culcăm pacienţii în tărgi sau alte canapele improvizate. De doi ani încoace, înaintez tot felul de memorii către direcţiune, pentru a mi se aproba mărirea secţiei. Din păcate, până acum, toate au fost fără vreun rezultat”, a declarat Mihai Ionac, şef secţie Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean.

Memorii către autorităţi


Mihaela Hotăran a stat luni de zile în saloanele de la Chirurgie Vasculară, în perioada în care tatăl ei a fost internat în spital. Femeia a înaintat o serie de memorii către autorităţi, pentru a suplimenta spaţiul secţiei de la Judeţean. „Tatăl meu a fost internat, de şase ori, pe parcursul ultimului an la Chirurgie Vasculară. Cei care sunt internaţi numesc acele paturi «proba de foc». Tatăl meu de 78 de ani a avut ghinionul să nimerească în aceea «canapea a groazei» care are 70 de centimetri lăţime şi 1,70 lungime. Era să cadă de nu ştiu câte ori. Îi atârnau picioarele pe jos”, a mărturisit aceasta.

image

Conducerea promite că remediază situaţia

Gheorghe Nodiţi, managerul de la Spitalul Judeţean, promite că situaţia se va rezolva în maximum două luni. „Lucrăm pentru a remedia situaţia. Până la 1 iunie, vor şi şi paturi şi saloane. Nu se poate însă restructura atât de uşor, o secţie a unui spital pe măsura Judeţeanului”, a declarat Nodiţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite