Pasionaţii de raliuri au găsit o metodă de a face curse ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fum, flăcări şi automobile tunate, specializate pentru racing. Sute de Timişoreni pasionaţi de curse auto şi-au găsit o metodă de a-şi defila automobilele de fiţe. În fiecare sfârşit de săptămână, la ieşirea din Timişoara se adună sute de şoferi pentru a face drifturi cu maşinile şi a se întrece în cai putere.

Sute de timişoreni participă, în fiecare sfârşit de săptămână la o serie de curse auto, într-o parcare privată de la ieşirea din oraş. De la eveniment nu lipsesc nici suporterii, care se strâng împrejurul pistei improvizate.

Zeci de case sunt afectate de tirurile care trec pe „interzis". Localnicii spun că senzația este ca și la cutremur

Pentru a se feri de autorităţi, şoferii se strâng noaptea, într-o parcare privată a unei companii care distribuie tir-uri. Pe lângă curse, şoferii organizează şi competiţii de drifting, care nu se bazează pe timpul necesar completării unui tur de pista, ci pe spectaculozitatea manevrelor făcute de piloţi. Aceasta este determinată prin cantitatea de fum produsă, dar şi de cât de aproape a fost maşina de public.

image

Click pe poză pentru GALERIE FOTO!

Autorităţile au mâinile legate

"Ceea ce fac acei şoferi este periculos, însă atât timp cât aceste curse sunt ţinute într-un spaţiu privat şi nu au loc pe domeniul public, noi nu avem cum să intervenim. Tot ceea ce putem face este să constatăm cine a fost implicat, în cazul unui accident", a declarat Emil Andrei, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite