Zeci de case sunt afectate de tirurile care trec pe „interzis”. Localnicii spun că senzația este ca și la cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investesc zeci de mii de euro în case și se trezesc cu ele crăpate. Zeci de timișoreni sunt afectați, zilnic, de tirurile care trec pe traseele interzise automobilelor cu tonaj mare. Ba mai mult, oamenii spun că locuințele lor sunt zguduite ca și la cutremur.

Estera Șugar locuiește pe strada Cetății și spune că se trezește aproape în fiecare noapte din cauza zgomotelor cauzate de tirurile care trec prin fața casei sale. "Nu mai știi dacă e cutremur, mai ales în perioada asta. Mi se zguduie până și acoperișul, proaspăt renovat", mărturisește femeia. Aceasta spune că a investit zeci de mii de euro în renovarea casei. „Am renovat fațada acum câțiva ani. Acum, pereții sunt plini de crăpături. Ba mai mult, crăpăturile au apărut și în interior.

Promisiuni și scuze

Femeia spune că s-a adresat autorităților, cu ani în urmă, pentru a reclama problema tirurilor care îi cauzează necazuri. S-a ales însă numai cu promisiuni și scuze. „Am fost în audiență la primar, acum cinci ani. După ceva timp, acesta mi-a trimis o scrisoare în care își cerea scuze. Spunea că Poliția Rutieră nu admite nici măcar reducerea vitezei", a declarat Șugar.

Amenzi dure pentru TIR-iştii care au circulat în zone interzise şi au distrus casele

Aceasta spune că clădirea în care locuiește are mai bine de 100 de ani și se teme pentru siguranța ei și a nepoților. „Noaptea e cel mai groaznic. Se circulă ca nebunii. Văd auto-camioanele cum trec cu materiale de construcții. Am renunțat să mai depun sesizări. Mă tem doar să nu cadă acoperișul, într-o bună zi", mărturisește femeia.

image

Camionagiii se aleg cu o amendă

Agenţii locali şi  poliţiştii Secţiei 4 din Timişoara i-au amendat dur pe şoferii de camioane care au circulat pe străzile pe care circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone este interzisă.

Mai mulţi cetăţeni de pe raza Secţiei 2 a Poliţiei Locale au transmis sesizări prin care arată că locuinţele le sunt deteriorate de trepidaţiile provocate de camioane. Poliţiştii s-au mobilizat şi au dat şapte amenzi de câte 2.500 de lei fiecare. „Cele mai multe maşini circulând în zonă interzisă şi semnalizată cu indicator au fost depistate pe străzile Cloşca, Bogdăneştilor şi bulevardul Cetăţii. Conducătorii auto şi-au recunoscut fapta şi au declarat că pe viitor vor fi mai atenţi, fiind obligaţi să observe semnul care le interzice circulaţia pe străzile cu restricţii", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Nicoleta Popa. Potrivit acesteia controalele vor continua şi vor scăpa de amendă doar cei care obţin autorizaţie specială care se eliberează de către Serviciul Reglementări Transporturi Urbane.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite