Liceenii sunt complet dezorientaţi la admiterea în facultate. Banii şi norocul sunt criteriile pe care îşi gândesc tinerii viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din oraşele limitrofe au fost principalii vizitatori ai Zilelor Porţilor Deschise de la Universitatea de Vest din Timişoara. Liceenii din anii terminali au avut două zile la dispoziţie pentru a se orienta în privinţa facultăţilor la care se va organiza admitere anul acesta.

Cei mai interesaţi de facultăţile disponibile au venit din oraşele şi comunele de pe lângă Timişoara. Nici elevii timişoreni nu au lipsit de la Porţile Deschise ale UVT, acesta fiind şi un prilej de a se învoi de la cursuri.

Topul facultăţilor

Salariile medicilor par atractive pentru tinerii din anii terminali. Cele mai căutate facultăţi au fost cele de Medicină şi de Ştiinţe Economice. Elevii au spus că vor să opteze pentru un job din care câştigă mulţi bani. „Eu am venit doar aşa, la o plimbare. Am scăpat şi de fizică. M-am hotărât de mult - vreau să dau la Medicină", a mărturisit Samuel Confederat, elev al Liceului „William Shakespeare". Tânărul spune că şi-a ales această meserie întrucât vrea să ajute oamenii şi salariile sunt cele mai atractive.

Vezi aici ce trebuie să faci ca să te angajezi din timpul facultăţii

Locuri de muncă și bani

„Sunt multe locuri de muncă în medicină. Şi la salariile medicilor din ţară, se rentează", a declarat Samuel. Impresia nu este însă împărtăşită şi de Ana-Maria Pani, o elevă din clasa a IX-a din Lipova.

image

„Eu am venit la UVT, doar aşa, cu clasele a XII-a. M-am hotărât de doi ani să dau la medicină. Vreau să plec în străinătate cât mai repede. Aş pleca şi la facultate, oriunde, în vest, dar dacă termin medicina, sigur o să plec", a spus tânăra.

Pentru David Bunea, din Reşiţa, viitorul este asigurat la Institutul de Ştiinţe Economice. Elevul spune că facultatea îi oferă o perspectivă de a lucra într-un birou. „Văd eu ce fac când termin. Ajung într-un birou, ceva", a spus acesta.


CLICK pe poze pentru galerie foto cu elevii care au fost la Universitatea de Vest

image

„Mă duc la Poli. Fratele meu lucrează la o companie de avioane şi mă rezolvă cu job", Tiberiu Octoş, elev la Liceul "Alexandru Mocioni" din Ciacova.

„Cred că dau la Ştiinţe Politice. Am un viitor asigurat. Văd eu ce fac când termin", Loredana Crivineanţu, Liceul Pedagogic „Carmen Silva", Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite