Vezi aici ce trebuie să faci ca să te angajezi din timpul facultăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile ieşene prezente la târgul de joburi JobShop de la Casa de Cultură a Studenţilor au creionat un portret-robot al angajatului ideal.

Acesta trebuie să cunoască cel puţin o limbă străină, să aibă cunoştinţe temeinice în domeniul IT şi să dorească să se perfecţioneze în cadrul companiei.

Iaşi: Cum să faci primii 500.000 de euro lucrând online

„Căutăm în special vorbitori de limbi străine, în special de engleză şi italiană, persoane care să aibă un profil tehnic, pentru posturile în departamentul IT, sau software. Recrutăm mai ales tineri", spune Petrică Rusu, responsabilul de recrutări de la XL World.

image

Compania este angajatorul care oferă cele mai multe posturi vacante la târgul de joburi. Este vorba despre câteva sute de persoane, pentru un nou sediu pe care care compania intenţionează să-l deschidă în perioada următoare.

Stagii plătite pentru studenţii care vor să-şi facă licenţa

Şanse de angajare pentru ieşenii cu studii superioare

Şi cei de la compania Capgemini speră să găsească la târg angajaţii de care au nevoie. „Vrem să angajăm persoane motivate care să îşi dorească să se dezvolte la noi şi personal şi profesional. Trebuie să cunoască cel puţin o limbă străină, iar vârsta nu constituie un criteriu la noi", spune Cătălina Cojocaru, responsabilul de recrutare al companiei.

image

Bineînţeles, şi aici cunoştinţele din domeniul IT constituie un avantaj la angajare. Compania oferă în acest moment 35 de joburi în care este necesară limba engleză.

Unul dintre cele mai căutate standuri de la JobShop a fost cel al companiei Continental. Angajatorul oferă patru tipuri de joburi, dezvoltatori de soft, testeri de soft, joburi part time pentru studenţi şi locuri de muncă pentru ingineri. Una dintre ofertele care i-a atras cel mai tare pe tineri este posibilitatea de a realiza stagii plătite în cadrul companiei, pentru a-şi finaliza lucrarea de licenţă.

image

„Nu cred că îmi voi găsi de lucru aici“

Dacă angajatorii s-au arătat bucuroşi de şansa de a alege cât mai mulţi candidaţi, studenţii nu au fost la fel de entuziasmaţi. „Sunt foarte puţini angajatori veniţi. Eu sunt studentă la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi nu cred că îmi voi găsi de lucru aici. M-aş fi putut angaja la XL, dar nu aş vrea, pentru că mai am experienţă la un job similar şi nu a fost bine", spune Iustina, una dintre vizitatoarele târgului.

image

Dacă studenţii de la „Cuza" nu sunt mulţumiţi de ofertă, cei de la Universitatea Tehnică spun că au şanse să-şi găsească un job. „Dacă eşti specialist în IT îţi găseşti foarte uşor un loc de muncă. Dacă eşti în afara IT-ului, e mai greu. De aceea, cred că pentru Iaşi acest târg este foarte bun. Sunt destul de mulţi angajatori pentru oraşul nostru", spune Mircea, absolvent de Electrotehnică, specializarea Inginerie Economică.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite