80.000 de timișoreni beneficiază de gratuități în transportul comun. Vezi pe cine scutește de plată RATT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare al cincilea timișorean beneficiază de o gratuitate în transportul comun. În timp ce majoritatea celor care merg gratuit cu tramvaiul sunt pensionarii, Regia mai acordă o serie de gratuități revoluționarilor, persoanelor cu handicap sau donatorilor de sânge.

Aproape 80.000 de timișoreni circulă beneficiind de gratuități în transportul comun. Cei mai numeroși timișoreni care merg cu tramvaiul gratuit sunt pensionarii, în număr de aproape 50.000, urmați de o serie de categorii de persoane care beneficiază de reduceri sau chiar gratuități.

Şofer RATT prins beat la volanul unui autobuz plin de călători

Astfel, peste 3.100 de elevi, 440 de revoluționari și o serie de donatori de sânge din Timișoara utilizează tramvaiul gratuit. În plus, peste 18.000 de plătesc cu un sfert mai puțin din valoarea biletului de transport, în timp ce numărul celor cu reducere de 50 la sută este de aproape 9.000.

image

"Mie îmi pare bine acum, că doar așa beneficiez și eu de 50% reducere. Fiind student, plătesc un abonament și mi se returnează 50%. E bine, că noi chiar avem de circulat. Dar, pensionarii nu prea au atâta nevoie, după părerea mea", spune Alexandru Voin, un student timișorean.

image

„Domnule, e groaznic. Eu încerc să nu mai circul cu tramvaiul, ca să îi evit. E plin de pensionari, pe aici. Nici nu au ce să facă și se plimbă cu tramvaiul gratuit, ca să își cumpere pătrunjel. Îs cei mai mulți, care utilizează transportul în comun", a declarat Sebastian Petri.

image

"Eu am abonament gratuit, pentru că sunt pensionată pe caz de boală. Nu merg atât de des cu tramvaiul, dar dacă am ocazia, de ce nu. Dacă ar trebui să dau bani, nu aș merge", a declarat Rodica Lungu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite