Mafia ţigănească şi-a făcut de cap în capitala Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Timişoara au avut loc mai multe scandaluri în care au fost implicate clanuri ţigăneşti. Baştanii au fost implicaţi în afaceri imobiliare, au agresat jurnalişti şi au organizat nunţi care au dat peste cap tot traficul din oraş.

La sfârşitul lunii septembrie, timisoara.adevarul.ro relata despre un caz şocant la Timişoara, unde o familie de ţigani se crede proprietară peste o bucată din cel mai mare parc al oraşului. Familia de ţigani a ajuns să monteze un gard pe proprietatea statului. Autorităţile s-au autosesizat şi le-au întocmit dosar penal. Una dintre clanurile familiei Cârpaci, care lunile trecute a luat la bătaie o echipă de jurnalişti pentru că şi-au permis să le filmeze proprietăţile, se vrea proprietară peste Parcul Copiilor din Timişoara. Familia a cumpărat o clădire istorică de pe bulevardul C.D.Loga şi a dărâmat un zid ca să aibă acces la parc. În timp ce angajaţii Primăriei Timişoara lucrează de zor la reamenajarea parcului, ţigani şi-au montat un gard în parc, astfel încât 200 de metri pătraţi din proprietatea statului a ajuns curtea lor personală. Locatarii din zonă au sesizat statul, iar Poliţia Locală le-a întocmit ţiganilor un dosar penal. "Ce au făcut ţiganii de pe C.D.Loga e o mare nesimţire. Am fost sesizaţi, am format o echipă de control şi le-am dărâmat gardul. Ţiganii nu au putut să ne prezinte niciun document care să le ateste proprietatea peste Parcul Copiiilor. Vă garantez că nu voi permite nicio ilegalitate", a spus prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

TUPEU Baştanii mafiei imobiliare din Timişoara vor să pună mâna şi pe Parcul Copiilor. Ei au pus gard pe domeniul statului

Ţiganii susţin că o bucată din parc le aparţine

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

În 18 august, doi jurnalişti au fost agresaţi, iar un echipament de 10.000 de euro a fost distrus. După o serie de scandaluri în care ţiganii şi-au făcut dreptate cu topoare, săbii şi au evacuat români din casele lor, acum a venit rândul jurnaliştilor să se trezească abuzaţi. Realizatorul TV Dan Radoslav şi Gelu Chetrăruc, directorul televiziunii locale TVT 89, au fost agresaţi în plină stradă în timp ce realizau un material despre clanurile ţigăneşti din oraş. Primul care a fost luat în vizor de ţigani a fost Dan Radoslav, care s-a ales cu vânătăi în zona pieptului şi a braţelor. Grav este că la faţa locului se aflau şi doi poliţişti, care nu au putut să calmeze situaţia, ei la rândul lor ajungând victimele ţiganilor. „Noi chiar am avut gânduri paşnice.Eram pe domeniul public, dar ţiganii au considerat că e terenul lor. Nu au vrut să ne asculte şi au sărit direct pe noi. Nu s-a putut comunica cu ei. Au vrut să ne transforme în sac de box. Pe stradă mai erau şi doi poliţişti, dar nu au avut ce să facă. Ţiganii erau prea mulţi şi mult prea agresivi", a spus Dan Radosvlav. Şi Gelu Chetrăruc a fost agresat de ţigani, dar încercările acestuia de a proteja camera de filmare - în valoare de aproape 10.000 de euro - au eşuat, echipamentul fiind distrus de ţigani. „Nu am avut ce să facem. Au sărit direct pe noi. Ăsta e stilul lor. Se cred stăpânii oraşului", a spus Gelu Chetrăruc. La jumătate de oră de la scandal, la faţa locului au mai sosit poliţişti şi un echipaj de jandarmi, dar ţiganii agresori s-au închis în palatul lor şi au ieşit doar după o tură de negocieri. Poliţiştii s-au rezumat în prezent să îi amendeze cu 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

Un jurnalist a fost agresat de ţigani sub ochii poliţiştilor

Avocata Carmen Obârşanu, care a fost agresată în trecut de ţigani, susţine că poliţiştii din Timişoara nu au curaj să facă dreptate pe străzile din Timişoara pentru că sunt intimidaţi de ţigani. „Romii din oraş sunt protejaţi de fostul şef al Poliţiei Române, generalul Florin Sandu. El e avocatul lor. Cine are curaj să le facă dosare penale ţiganilor ajunge să aibă probleme", a spus Carmen Obârşanu.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a convocat în 25 august o întâlnire între şefii Poliţiei Locale, ai Jandarmeriei şi Poliţiei Municipale pentru a discuta despre măsurile care trebuie luate, astfel încât clanurile de rromi să nu îşi mai facă de cap.Ultimele scandaluri în care au fost implicate clanurile de rromi din Timişoara nu le-au lăsat indiferente nici pe autorităţile sub ochii cărora ţiganii au prin aripi şi au pus stăpânire pe oraş. Primarul a convocat o întâlnire, cu ocazia căreia s-a discutat despre măsurile care se impun în perioada următoare pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice pe străzi. „Primăria şi Consiliul Local au şi obligaţia de asigurare a unei siguranţe publice stradale pentru buna desfăşurare a vieţii sociale din Timişoara", a explicat şeful Poliţiei Locale, Doru Spătaru, necesitatea întâlnirii. Cu ocazia dezbaterilor s-a stabilit înfiinţarea unei comisii, formate din şefi ai structurilor care se ocupă de păstrarea ordinii în oraş.

Celulă de criză pentru anihilarea ţiganilor care au pus stăpânire pe Timişoara

„Adevărul" a relatat recent cazul unui locatar de pe strada Mihai Eminescu 6. Aici locuieşte fostul secretar al Primăriei Timişoara, Florin Ciobănescu. Cu vaste cunoştinţe juridice şi având o motivaţie personală puternică, Ciobănescu nu a putut fi înlăturat din casă de clanul ţigănesc condus de Vladimir Cârpaci, zis Pipi. Vezi aici detalii.

image

Cazul lui Ciobănescu nu este singular, fiind doar un exemplu dintr-un adevărat fenomen: teroarea imobiliară țigănească. Ziarul „Adevărul" a publicat mai multe cazuri despre timișoreni terorizați de țigani în propria casă. Unul din primele cazuri care a ieșit la iveală a fost al lui Vladimir Voiasciuc. Acesta chiar i-a filmat pe puradei cum îşi bat joc de el, la îndrumarea baştanilor, pentru a-l determina să iasă din casă.

Un al caz cunoscut opiniei publice este al lui Emil Sebeşan, fost deţinut politic în penitenciarul de la Piteşti. Trecut prin cea mai cruntă şcoală de tortură din România, Emil Sebeşan a fost nevoit în secolul 21 să lupte cu propriile forţe împotriva ţiganilor care îl terorizează în propria casă, fără ca autorităţile să intervină. VEZI AICI detalii!

image

Dumitru şi David Herman sunt doi timişoreni care au fost terorizaţi în propria casă de ţiganii Lucia Saifert şi Petru Jurj. Acuzaţi de grave infracţiuni imobiliare ţiganii au fost achtaţi de judecători.  „Adevărul” a scris despre asta AICI.

Dumitru şi David Herman au fost lăsaţi fără utilităţi de romii care vor să îi scoată afară din casă

Nici personajele cunoscute ale Timişoarei nu au scăpat de furia ţigănească provocată de intere imobiliare. Fostul prefect de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a fost ameninţat pe faţă de membri unui clan ţigănesc, iar avocata Carmen Obârşanu a fost bătută în centrul oraşului de un baştan din clanul Cârpaci. În tot acest timp la Poliţie şi Parchet a „curs" cu plângeri penale soluţionate aproape de fiecare dată cu neînceperea urmăririi penale. Autorităţie au fost doar un preş pentru ţiganii care şi-au permis să semene teroare în locatarii din clădiri cheie şi să pună mâna pe tot centrul oraşului.

Timişoara: Clanul Cârpaci terorizează oraşul, sub protecţia procurorilor şi susţinut de nume grele din sistemul judiciar

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite