Elevii timişeni au participat în Sarajevo la Academia Școlilor din Europa Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de elevi au participat la Academia Şcolilor din Europa Centrală
Sute de elevi au participat la Academia Şcolilor din Europa Centrală

Peste 200 de elevi și profesori din toată Europa Centrală s-au întâlnit săptămâna aceasta în Sarajevo pentru a participa la evenimentul de lansare a ediției a cincea a programului aces -  Academia Școlilor din Europa Centrală. În anul școlar 2011-2012, 21 școli  din România vor avea un partener de proiect  din străinătate

Școlile din România au ales să dezvolte proiecte în parteneriat cu școli din regiune iar tematica dată : "Să construim punţi de legătură în societate - fii voluntar în comunitatea ta!" le-a dat elevilor libertatea de a alege atât proiecte de voluntariat pentru protecția mediului înconjurător.

Cum se face integrarea ţiganilor în şcoli. Mama unui copil rrom: "Au făcut nişte cărţi de limba romani şi nu ne-a convenit la niciunul - la gabori

Startul pentru ediţia 2011-2012 a proiectului aces s-a dat în luna februarie anul acesta, când şcolile şi  liceele au fost invitate să se înscrie în competiţie cu propuneri de proiecte, dezvoltate în cooperare cu şcoli partenere din străinătate. Din 299 de școli europene care au răspuns ințiativei de a aplica cu proiecte, au fost selectate 103, dintre care 21 școli sunt din România.

Părinte de elev de liceu: "Testele iniţiale sunt ca şi noul sistem de învăţământ: mult tam-tam pentru nimic"

 Un comitet de selecție internațional a selectat cele mai bune 45 proiecte dezvoltate în parteneriate școlare si le-a premiat cu o bursa aces. Pe parcursul etapei de implementare, au loc întâlniri internaţionale între delegaţii ale şcolilor partenere, în cadrul cărora participanţii primesc sprijin suplimentar pentru dezvoltarea proiectelor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite