Scandal la UVT. Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Comunicare ar putea fi comasată cu cea de Psihologie. Miza – posturile de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul UVT, Ioan Talpos propune comasarea celor doua facultati
Rectorul UVT, Ioan Talpos propune comasarea celor doua facultati

Se ceartă pe funcţiile de conducere. Facultatea de Ştiinţe Politice şi Comunicare ar putea fi comasată cu cea de Psihologie iar 30% din posturile de conducere ar putea fi desfiinţate. În timp ce rectoratul susţine că este o normă de economie, solicitată de minister, decanul facultăţii îşi apără postul cu dinţii.

O facultate, în loc de două cu aceleaşi specializări. Este vorba despre facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Comuncare, care ar putea fi unită cu cea de Psihologie. Iniţiativa a fost propusă în Senatul universităţii de către rectorul Ioan Talpoş, care susţine că a luat decizia la cerinţa însuşi ministrului educaţiei.

Liceenii sunt complet dezorientaţi la admiterea în facultate. Banii şi norocul sunt criteriile pe care îşi gândesc tinerii viitorul

Decanul de la Ştiinţe Poitice şi Comunicare susţine însă că propunerea nu este îndreptăţită iar facultatea şi-ar pierde entitatea. „Nu eu doresc asta. Ministerul mi-a cerut să reduc numărul posturilor de conducere în cazul facultăţilor în care nu sunt ocupate 50 la sută din posturi. Această facultate stă cel mai slab, în privinţa asta. Din 127 posturi vacante sunt ocupate numai 35. Nu se desfiinţează nimic, se reorganizează doar", a explicat Ioan Talpoş, rectorul UVT.

Mai puţine locuri pentru studenţi

Decanul de la Comunicare susţine însă că cei care ar avea de suferit ar fi studenţii, odată cu reducerea numărului de şcolarizare. „Cifra de şcolarizare va rămâne aceeaşi pentru cele două facultăţi. Vor fi, automat, mai puţine locuri", susţine Gheorghe Clitan, decanul facultăţii de Comunicare. Acesta spune că justificarea lui Talpoş nu ar sta în picioare.

EXCLUSIV Femeia de serviciu cu studii superioare, diplomă de inginer mecanic şi master în robotică

„Noi putem dovedi că avem ocupate 50% din posturi, deci arumentul rectoratului nu este valabil. Şi nu înţeleg de ce a fost vizată numai facultatea noastră, pentru că sunt foarte multe în aceeaşi situaţie. Noi nu avem nimic împotrivă, dar să se întâmple aşa cu toate facultăţile", a explicat Clitan.

„Domnul decan a făcut o eroare de calcul. Faptul că au profesori cu două norme la catedră nu înseamnă că sunt ocupate posturile. Astea au fost cerinţele ministerului, în contextul finanţării", a replicat Talpoş.

Decizia va fi votată în Senatul UVT, în 15 iunie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite