Unul din cinci timişoreni circulă gratuit cu RATT-ul. Vânzările de bilete au scăzut cu aproape 100.000, faţă de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 la sută din timişoreni beneficiază de o gratuitate în transportul comun. Majoritatea celor care circulă gratuit cu tramvaiul sunt pensionarii, în timp ce oamenii spun că evită transportul în comun, din cauza înghesuielii cauzate de cei cu gratuităţi.

Aproape 80.000 de pensionari beneficiază de o gratuitate în transportul comun, din care mai bine de jumătate sunt pensionari. Ba mai mult, numărul biletelor vândute a scăzut semnificativ, faţă de anul trecut. Astfel, dacă în primul trimestru al anului trecut, numărul biletelor vândute la chioşcurile RATT a fost de 323.000, în aceaşi perioadă din 2011, numărul acestora a scăzut la 243.000 de bilete.

image

Click pe poză pentru GALERIE FOTO!

Oamenii spun că evită transportul în comun, din cauza înghesuielii cauzate de pensionari. Cei mai numeroși timișoreni care merg cu tramvaiul gratuit sunt pensionarii, în număr de aproape 50.000, urmați de peste 3.100 de elevi, 440 de revoluționari și o serie de donatori de sânge din Timișoara utilizează tramvaiul gratuit.

80.000 de timișoreni beneficiază de gratuități în transportul comun. Vezi pe cine scutește de plată RATT

„Domnule, e groaznic. Eu încerc să nu mai circul cu tramvaiul, ca să îi evit. E plin de pensionari, pe aici. Nici nu au ce să facă și se plimbă cu tramvaiul gratuit, ca să își cumpere pătrunjel. Îs cei mai mulți, care utilizează transportul în comun", a declarat Sebastian Petri.

image

Click pe poză pentru GALERIE FOTO!

Reprezentanţii RATT spun însă că numărul biletelor a scăzut, pentru că se promovează utilizarea abonamentelor şi a portofelului electronic. "A scăzut numărul biletelor, pentru că politica noastră este să îi determinăm pe timişoreni să aleagă portofelul electronic", a declarat Cosmin Bradu, referent relaţii publice la RATT.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite