Viitorul sună high-tech la Timişoara. Cel mai performant panou solar de pe Terra este la dispoziţia timişorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai performant panou solar din lume este disponibil timişorenilor
Cel mai performant panou solar din lume este disponibil timişorenilor

Timişorenii îşi pot achiziţiona cel mai performant panou solar din lume. Cu o investiţie de la 1.500 euro, oricine se poate încălzi de la soare. Expoziţia "Energia viitorului" oferă cele mai ecologice şi economice soluţii de încălzire.

Produc încălzirea apei şi inclusiv a climei. Panourile solare de cea mai înaltă tehnologie au adus la Timişoara „Energia viitorului". Acestea, spun specialiştii, produc dublul energiei totale, faţă de orice sistem.

Cel mai performant panou solar din lume este disponibil timişorenilor

Click pe poze pentru Galerie FOTO!

Ele pot fi achiziţionate la un preţ care începe de la 1.500 de euro şi poate depăşi 50.000 de euro. „Investiţia este una pe viaţă. Atât timp cât este soare, încălzirea se face practic, gratuit. Instaliaţia este disponibilă oricui, cu condiţia să stea la casă", a explicat Ovidiu Cârstea reprezentant comercial.

Românul care a speriat NASA: hackerul s-a jucat cu sistemele de supraveghere a Terrei şi a planetei Marte

O altă variantă de încălzire disponibilă pentru timişoreni sunt pompele de căldură, care preiau din atmosferă, sol sau apă până la 75 la sută din energia necesară încălzirii unei locuinţe. Astfel, cu puterea de 1 kW  de curent electric consumat, timişorenii pot produce între 3 şi 6 kW energie pentru încălzirea locuinţei.

Cel mai performant calculator din ţară a fost pornit azi, la Timişoara. IBM BlueGene va aduce la Timişoara cercetători de elită din întreaga lume

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite