Medicii din Timişoara au pus bazele unui centru de boli rare din ţară. Noua unitate va fi disponibilă şi timişorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pediatrii de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu", înpreună cu o serie de medici din ţară au participat la înfiinţarea primului Centru Pilot de Referinţă pentru Bolile Rare din România. Noua unitate se află la Zalău şi va deservi inclusiv timişorenilor.

Bolnavii din Timişoara pot beneficia de o serie de servicii de ultimă generaţie, în cadrul unui centru proaspăt înfiinţat la Zalău. Centrul Pilot de Referinţă pentru Bolile Rare din România a luat fiinţă cu ajutorul Societăţii Române de Genetică Medicală şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.

image

Astfel, numeroşi specialişti din Timişoara, geneticieni şi pediatrii din Spitalul de Copii "Louis Turcanu" Timişoara şi alţi diverşi specialişti din unităţi medicale timişorene au participat la derularea proiectului şi la înfiinţarea acestui centru de referinţă pentru pacienţii cu boli rare.

VIDEO: Şeful Spitalului Judeţean despre mizeria din toaletă: „Da' ce, eu mă duc pe secţie la toaletă?!"

Unitatea sanitară va avea un rol complex, întrucât va funcţiona cu o componentă de zi, pentru copiii cu boli rare sau alte dizabilităţi, dar şi o componentă rezidenţială pentru grupuri de pacienţi cu acelaşi diagnostic, care vor fi instruite în managementul bolii. Totodată, aici pacienţii şi specialiştii în boli rare vor putea accesa platforma virtuală de instruire - eUniversitate.

Ateroscleroza, boala care omoară jumătate din pacienţii timişeni. Aproape 1.500 de persoane ajung la amputarea piciorului, anual

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite